Hoppa till sidans innehåll

Gör ditt val och var delaktig!

Nu har du rätt att själv bestämma över vem som ska utföra din hemtjänst och hur du vill att den ska vara. För oss är det viktigt att du är delaktig och själv bestämmer hur du vill ha det. Med lyhördhet och stor respekt gör vi vårt bästa för att du ska känna dig trygg och leva som du vill- i ditt eget hem!

1

Ansök om bistånd

Först behöver du ett biståndsbeslut från kommunen. Ta kontakt med en socialsekreterare i din stadsdel och berätta om ditt behov eller fyll i en blankett och skicka in.

Till ansökan
2

Välj utförare

Med ett biståndsbeslut kan du välja vem som ska utföra din hemtjänst. Välj då Bräcke hemtjänst Göteborg. Vill du veta mer innan du gör ditt val är du välkommen att höra av dig!

Att välja hemtjänst
3

Gör upp en plan

När du valt oss kontaktar vi dig och bokar in ett möte. Inom ramen för ditt hemtjänstbeslut kommer vi tillsammans fram till vad som ska göras och när det ska göras.

Det kan du få hjälp med

Du som redan har hemtjänst men vill byta till Bräcke

Om du bor Majorna, Annedal eller Linnéstaden kan byta till Bräcke hemtjänst Göteborg. Orsaken till bytet behöver du inte ange. Kontakta din socialsekreterare eller vänd dig till stadens kontaktcenter på telefon 031-365 00 00.

Bracke-Aldreomsorg-Hemstjanst-Goteborg-20220930023

För dig som vill skaffa hemtjänst

Om du inte redan har hemtjänst ansöker du om detta genom att kontakta en biståndshandläggare i Göteborgs Stad. Här kan du läsa mer information om hur ansökningsprocessen går till. När du fått din ansökan utredd och godkänd av handläggaren väljer du hemtjänstutövare enligt ovan.