Hoppa till sidans innehåll
Bräcke daglig verksamhet Falkenberg

Daglig verksamhet som är anpassad till dig

Vi skapar din dagliga verksamhet tillsammans med dig. Vi har flera olika enheter med olika inriktningar, för att du ska kunna få det stöd du behöver för din personliga utveckling.

Välkommen till oss!

Alla människor är unika. Och vi skapar din dagliga verksamhet tillsammans med dig. Utifrån vad du är intresserad av, vad du har gjort förr, vad du kan och vill.

Vi har flera olika enheter med olika inriktningar, för att du ska kunna få det stöd du behöver för din personliga utveckling. Det ska kännas meningsfullt och bidra till ökad livskvalitet och delaktighet i samhället.

IMG 3475

Ansök om daglig verksamhet – så gör du

Daglig verksamhet finns till för dig med olika funktionsvariationer och personer med förvärvad hjärnskada enligt LSS. Det är en LSS-handläggare i Falkenbergs kommun som tar beslutet om du får daglig verksamhet.

1

Vem?

Du som har en funktionsnedsättning som gör det svårt för dig att få ett vanligt arbete kan ansöka om daglig verksamhet. Det är din kommun som beslutar om du har rätt till daglig verksamhet.

2

Hälsa på!

När du fått beslut om en plats hos oss får du, tillsammans med en kontaktperson från Bräcke diakoni, göra studiebesök i de olika grupper som har en ledig plats.

3

Välkommen till oss!

När vi hittat en grupp som passar är det dags att börja jobba hos oss. Tillsammans hittar vi rätt arbetsuppgifter utifrån vad du är intresserad av, kan och vill.

Daglig verksamhet, vad är det?

Daglig verksamhet ska ge en meningsfull sysselsättning utifrån personens specifika förutsättningar.

Lättläst: Daglig verksamhet är något att göra på dagarna
som är intressant. På en daglig verksamhet träffar personerna andra och kommer i väg från sitt hem.

Bracke-DV-Leffler-Goteborg-20221007013

Del av något större

Bräcke daglig verksamhet Falkenberg är en av många verksamheter i den idéburna stiftelsen Bräcke diakoni. En hundraårig, idéburen stiftelse – men också en innovativ välfärdsaktör. Vi drivs av viljan att göra skillnad, inte av att tjäna pengar. Det gör att vi kan tänka med både hjärta och hjärna. Vi finns här för dig och för dem du bryr dig om. Men också för att göra hela samhället medmänskligare.

20220928-Mellangården-016