Hoppa till sidans innehåll
Bräcke mobilt hälsoteam Väst

Bräcke mobilt hälsoteam Väst

Stiftelsen Bräcke diakoni driver sedan 2014 ett mobilt hälsoteam bestående av sjuksköterskor, distriktssköterskor och läkare. Vi finns där behovet är och våra uppdrag varierar.

Några av våra uppdrag

Restad gård

Sedan fem år tillbaka har Bräcke mobilt hälsoteam väst arbetat i tätt samarbete med Röda korset på plats på Restad gård, i syfte att främja de asylsökandes psykiska hälsa. Vi har kunnat erbjuda individuella stödsamtal och har haft olika former av hälsoinformation och hälsofrämjande aktiviteter i grupper.

Vårt uppdrag på Restad gård

Hälsoundersökningar

Asylsökande och personer som vistas i Sverige utan nödvändiga tillstånd ska erbjudas en kostnadsfri hälsoundersökning efter att de kommit till Sverige.

Ansvaret för dessa hälsoundersökningar ligger på vårdcentralen som individen tillhör enligt närhetsprincipen. Sedan 2013 har Bräcke mobilt hälsoteam utfört dessa hälsoundersökningar på olika vårdcentraler i Västra Götaland.

Om hälsoundersökningar

Centrumbostäder Skara

Sedan hösten 2022 har Skara Centrumbostäder och Bräcke mobilt hälsoteam startat ett samarbete för att gemensamt verka för invånarna i närområdet. Vi vill tillsammans lyfta ett bostadsområde, och utöka med värdefulla aktiviteter och samhällsfunktioner som tillsammans ska bidra till en positiv, inkluderade och hälsofrämjande miljö.

Vårt samarbete med Centrumbostäder