Hoppa till sidans innehåll

Arbetsterapeut till nytt vård- och omsorgsboende

Legitimerad arbetsterapeut - välkommen till Bräcke diakoni. 

Nu kan du bli medarbetare på ett helt nytt vård- och omsorgsboende för att ge Värmdöborna ett tryggt hem om de inte längre kan bo kvar hemma. Vi söker dig som vill jobba som arbetsterapeut 100% och som är redo att starta i gång med oss vintern 2024/2025. 

Pilhamns gårdar...

...blir det fjärde boendet som Bräcke diakoni driver i egen regi i Stockholmsområdet. Boendet har 70 lägenheter för personer med kognitiv sjukdom (demens) och är beläget på Ingarö, Värmdö  i en kulturhistorisk miljö med vackra promenadstråk. De som kommer till oss ska känna sig hemma så mycket som det är möjligt på ett boende med anknytning till platsen och naturen. Undersköterska, sjuksköterska, fysioterapeut och verksamhetschef ingår i ett team för att tillvarata individens berättelse och skapa förutsättningar att delta i en meningsfull gemenskap och att få fortsätta att vara aktiv utifrån de egna förutsättningarna. 

Inom Bräcke diakonis äldreomsorg vill vi skapa livskvalitet. För oss innebär det att utveckla och ta tillvara människors resurser och skapa inflytande över det dagliga livet och i det egna hemmet. Att bli sedd och respekterad är en grund för trygghet, trivsel och tillit.

Om jobbet

Som arbetsterapeut hos oss har du stora möjligheter att påverka arbetssätt och rutiner redan från början. Du kommer ha ett nära samarbete med fysioterapeut och ha ett stort ansvar för utformning av aktiviteter på Pilhamn, både individuellt och i grupp. 

I dina arbetsuppgifter ingår att utreda och bedöma förmågor och hjälpbehov i dagliga aktiviteter. Att möjliggöra aktivitet, delaktighet och självständighet hos den enskilde, genom bland annat aktivitetsträning och/eller miljöanpassning. I din yrkesroll ingår förskrivning och utprovning av hjälpmedel. Du samverkar med övriga teamet genom bland annat vårdplaneringar och teamträffar för att göra en personcentrerad hälsoplan. Vårt dokumentationssystem är Epsilon.

I ditt arbete ingår även att sprida kunskap i omvårdnadsarbete, handleda och utbilda omvårdnadspersonal i förflyttningar och hantering av hjälpmedel.

Om dig

Du är legitimerad arbetsterapeut, helst med erfarenhet av arbete inom äldreomsorg. Det är av stor vikt att du har god samarbetsförmåga, flexibilitet samt förmåga att kunna arbeta självständigt.

För oss är det viktigt att de boende befinner sig i en miljö som ger stimulans och meningsfullhet oavsett i vilket stadie av sjukdomen personen befinner sig. Du möjliggör detta genom att vara en arbetsterapeut med intresse och erfarenhet av kognitiv sjukdom, vara lösningsfokuserad och kreativ samt ha goda kunskaper i dokumentation.

Som person trivs du i ett arbete där du får ta ansvar och bemöta olika människor. Du är lyhörd och samarbetar bra med boende, anhöriga och personal. Du har förmåga att handleda omvårdnadspersonal på ett pedagogiskt sätt. Du är rak och tydlig i din kommunikation och månar om goda relationer. Du agerar alltid för verksamhetens bästa. 

Om oss

Hos Bräcke diakoni får du vara med och forma en helt ny verksamhet, det ger dig en yrkesmässig utveckling och ett stimulerande jobb. I ryggen har du dina kollegor och ett delaktigt ledarskap som värnar om att du ska lyckas i din roll.  Som arbetsgivare tar Bräcke diakoni ansvar för sina medarbetare genom centralt kollektivavtal och en rad förmåner, klicka på länken för att läsa mer om detta: Vårt erbjudande - Bräcke diakoni (brackediakoni.se)

Vid tillsättning av tjänsten kommer vi att lägga stor vikt vid personlig lämplighet och goda referenser. Intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden så tveka inte att sända in din ansökan redan nu.

Vi ser fram emot din ansökan!

Vi är Bräcke diakoni. En snart hundraårig, idéburen stiftelse – men också en innovativ välfärdsaktör. Vi drivs av viljan att göra skillnad, inte av att tjäna pengar. Det gör att vi kan använda både hjärta och hjärna i våra verksamheter. Men vår vision är större än så – vi vill skapa ett medmänskligare samhälle. Vill du vara med?

Ansök på Varbi.com

Avdelning
Bräcke diakoni, Bräcke vård- och omsorgsboende Pilhamns gårdar

Anställningsform
Tillsvidare med provanställning

Anställningens omfattning
Heltid

Sysselsättningsgrad
100

Tillträde
enligt överenskommelse

Löneform
Månadslön

Antal lediga befattningar
1

Arbetsort
Värmdö

Län
Stockholms län

Land
Sverige

Referensnummer
2024/75

Publicerat
2024-05-06

Sista ansökningsdag
2024-05-30