Hoppa till sidans innehåll

Personlig assistent, extrajobb i höst

En ungdom på väg mot självständighet och vuxenliv. Med hästintresse! Riksgymnasiets Elevhem är en plats där våra gymnasieelever kan växa och utvecklas under sin studietid. I höst söker vi en personlig assistent till en aktiv 18-årig tjej i Göteborg.

Uppdraget

Du är personlig assistent, på deltid, under de helger då en av våra eleven är kvar på elevhemmet i Angered. Det kan handla om att följa med på restaurang, bio, racerunning, ridning och hjälpa henne att kunna delta som andra ungdomar i dessa aktiviteter. Du arbetar alltid tillsammans med någon, eftersom arbetet innebär moment där man kan behöva vara två.

Det här är du

Du anställs på elevhemmet Riksgymnasiet där utgångspunkten är ungdomarnas självbestämmanderätt. Därför söker vi dig som är lyhörd, tillmötesgående och aktiv i samarbete. Du är även viktigt att du kan ta egna initiativ för att komma överens med eleven om rutiner och aktiviteter. Så här säger hon om sina behov och önskemål:

"För att kunna vara min assistent behöver man kunna hantera situationer man inte är helt förberedd på. Eftersom jag rider är det viktigt att du inte är rädd för hästar men det behövs ingen särskild hästkunskap. ”

Övriga kvalifikationer

  • God fysik, då det ingår manuella förflyttningar vid aktiviteter
  • God förmåga att kommunicera på svenska, både i tal och skrift
  • Ingen allergi mot pälsdjur eller klor

Meriterande

  • Erfarenhet av omsorgsarbete

Elevhemmet Riksgymnasiet

Riksgymnasiet för rörelsehindrade är tre delar: Gymnasieskola, habilitering och elevhem. Elevhemmet, som drivs av Bräcke diakoni, finns i Angered, med närhet till natur och promenadväg till Angereds centrum och gymnasiet. Här ger vi ungdomar förutsättningar att utvecklas och vara delaktiga i samhället. Vi som jobbar ger stöd i vardagen, men låter eleverna ta ansvar för sig själva, sina fritid och boendemiljö.

Med ett extrajobb som personlig assistent kommer du göra skillnad för en ung individ. Samtidigt som er tid tillsammans ger både nya erfarenheter och nya relationer.

Sök tjänsten idag!

Ansök på Varbi.com

Anställningsform
Särskild visstidsanställning

Anställningens omfattning
Deltid

Sysselsättningsgrad
9 timmar i veckan

Tillträde
31/08/2024

Löneform
Månadslön

Antal lediga befattningar
1

Arbetsort
Göteborg

Län
Västra Götalands län

Land
Sverige

Referensnummer
2024/99

Publicerat
2024-07-03

Sista ansökningsdag
2024-07-26