Hoppa till sidans innehåll

Stödassistent till barn och unga med funktionsnedsättning

Funktionsnedsättning ska inte stå i vägen för ett liv med skolgång och aktivitet. Bräcke Östergården söker stödassistenter som vill ha extrajobb och göra skillnad för barn och unga. Även du som studerar och vill ha ett arbete vid sidan av studierna är välkommen att söka. Möjligheten finns till tillsvidareanställning i höst. 

Vår verksamhet

Till Bräcke Östergården BmSS, på Hisingen i Göteborg, kommer barn och ungdomar för att leva ett fullständigt vardagsliv med stöd enligt LSS. Våra fyra enheter har två olika inriktningar, flerfunktionsnedsättning eller neuropsykiatri. Alla de boende har tillgång till egna rum såväl som flera gemensamhetsutrymmen. I planeringen av sin vardag deltar barnen så mycket som det är möjligt, så att de ska känna sig värdefulla och mer självständiga.

Om jobbet

Som stöd- / habiliteringsassistent möjliggör du för våra boende att delta i vardag- och fritidsaktiviteter. Tillsammans spenderar ni tid till pyssel, matlagning, lekar och avkoppling. Då många av våra boende använder ett alternativt sätt att kommunicera (t.ex. tecken) innebär rollen att fungera som en tolk gentemot andra boende och personal. Utöver detta kommer du att stötta kunderna med hygien, mat och dricka, förflyttning, toalettbesök, på- och avklädning och medicinsk tillsyn. Du jobbar på timmar och är placerad på Solrosen, enheten för flerfunktionsnedsättning.

Vem vi söker

Vi söker personer som kan vara ett tryggt stöd och ett roligt sällskap för barn med stora behov. Som stödassistent tar du ansvar för att hålla ihop de dagliga insatserna. Förutsättningarna i vardagen kan förändras snabbt, vilket kräver problemlösning och anpassningsförmåga från din sida. Med erfarenheter av målgruppen kan du arbeta självgående med stöd av annan personal. 

Kvalificerande

  • Avklarad eller pågående utbildning inom vård och omsorg eller annan utbildning som vi bedömer som likvärdig.
  • Erfarenhet av att ha arbetat med personer med funktionsnedsättningar
  • Erfarenhet av alternativ kommunikation, tydliggörande pedagogik eller lågaffektivt bemötande
  • Erfarenhet av arbete med social dokumentation
  • Viss datorvana
  • God förmåga att uttrycka sig i svenska språket både i tal och skrift 

Meriterande

  • Arbete från arbete med barn och unga inom LSS
  • Erfarenhet av arbete med andningshjälpmedel


Vi som jobbar på Östergården gör det tillsammans - stödassistenter, sjuksköterskor, stödpedagoger och gruppchefer. Med oss får du vara med och fylla ett barns vardag med trygghet och glädje. I ryggen har du en kompetent arbetsgrupp med stödpedagoger och sjuksköterskor som ger dig stöd och handledning när du behöver. Som din arbetsgivare tar bräcke diakoni ansvar för sina medarbetare genom kollektivavtal och en rad förmåner, klicka på länken för att läsa mer om detta: Vårt erbjudande | Bräcke diakoni

Gör skillnad i ditt arbete! Skicka in din ansökan idag.

 

Till den här ansökan krävs inget personligt brev. Endast CV och svar på ett antal frågor där vi ber dig beskriva din kompetens. Var noga med att dina svar speglar din kunskap och dina erfarenhet på ett korrekt sätt. | Vid erbjuden anställning genomförs ID kontroll och ett utdrag ur polisens belastningsregister ska uppvisas. Du ska själv begära ett utdrag från polisens belastningsregister. Detta gör du via länken: Barn med funktionsnedsättning, e-tjänst | Polismyndigheten

Ansök på Varbi.com

Anställningsform
Särskild visstidsanställning

Anställningens omfattning
Heltid/Deltid

Sysselsättningsgrad
20-100%

Tillträde
Omgående

Löneform
Månadslön

Antal lediga befattningar
5

Arbetsort
Göteborg

Län
Västra Götalands län

Land
Sverige

Referensnummer
2024/101

Publicerat
2024-07-09

Sista ansökningsdag
2024-07-22