Hoppa till sidans innehåll

Att bo på Hornstull

Att drabbas av kognitiv sjukdom påverkar till stor utsträckning det dagliga livet. Beroende på vilken kognitiv sjukdom du drabbats av kan du ha svårt med minnet, att hitta, att utföra olika praktiska sysslor eller att avläsa sociala regler. Vi anpassar stöd, omsorg och omvårdnad utifrån ditt individuella behov av hjälp och stöd i det dagliga livet. På Hornstull får du stöd i att kunna leva ditt liv så självständigt som möjligt. Tillsammans med dig och dina närstående tar vi reda på vilka resurser, möjligheter, svårigheter och hinder som finns i din vardag. Du får stöd i att använda dina resurser för att hantera det som inte fungerar.

Vi vänder oss till dig som har behov av omvårdnad och stöd i vardagen på grund av kognitiv sjukdom (tidigare kallad demenssjukdom). Här får du stöd dygnet runt av personal som är utbildad för att ta hand om dig med kognitiv sjukdom.

Välkommen till Bräcke vård- och omsorgsboende Hornstull!

_D864353 Hornstull1

Hur gör jag för att flytta till Hornstull?

1

Ansökan

Ta kontakt med en biståndshandläggare i din kommun/stadsdel och berätta att du vill flytta till Hornstull.

2

Beslut

Din handläggare beslutar om du har rätt till äldreboende.

3

När du fått beslutet kan du ställa dig i kö till Hornstull. Bor du redan nu i Stockholm kallas detta för kundval.

4

Inflyttning

När du fått plats på Hornstull tar personal kontakt med dig för att planera din inflyttning tillsammans.

carin lignagatan05

Aktiviteter

Varje dag är unik för oss, vi jobbar personcentrerat utifrån personens dagsbehov. Våra äldre ska känna sig delaktiga i sin vardag och har huvudrollen i sitt liv. Det är indviden som styr hur dagen ska kännas meningfull. Varje månad träffas aktivitetsgruppen, där aktivitetsombuden och forskare deltar. I mötet följer de upp och planerar social samvaro, kulturella behov samt vilka gruppaktiviteter som passar våra äldre just nu. Vi följer upp verksamhetens följsamhet inom området med hjälp av egenkontroller.

Soppa

Mat och dryck

Varje dag är unik för oss, vi jobbar personcentrerat utifrån personens dagsbehov. Vårt mål är att skapa en trevlig måltidsmiljö med en social samvaro för alla dagens måltider. Vi arbetar utifrån Bräcke diakonis metodbok ”Den goda måltiden” samt livsmedelsverkets rekommendationer.

Varje månad träffas måltidsgruppen, där kostombuden och forskare deltar. I mötet följer de upp och planerar den goda måltiden och vad som passar våra äldre just nu. Vi följer upp verksamhetens följsamhet inom området med hjälp av egenkontroller.

Boendet

Lägenheterna är 32 – 41 kvadratmeter, ljusa och trivsamma och anpassade till dagens moderna standard. Bland annat finns höj- och sänkbar utrustning och tekniklösningar som egna ”hotellås” till varje lägenhet. Med fiberanslutningen går det fint att koppla upp på internet via ett telefon-abonnemang. Dusch, toalett och en liten trinett finns också i varje lägenhet.

Vinterträdgård och inglasad balkong

De 36 lägenheterna är uppdelade i boendegrupper om nio lägenheter. I varje grupp finns det ljusa och rymliga gemensamma utrymmen så som matrum, kök och dagrum för social samvaro. På den stora inglasade balkongen kan man njuta av solen under stora delar av året. Varje våningsplan har en stor vinterträdgård och en stor inglasad balkong.

Nära till affärer och service

Vid entréplanet finns en restaurang, fritidscenter för äldre  och bibliotek och i anslutning till boendet finns en väl tilltagen uteplats. Vid Hornstull har du nära till affärer och service samtidigt som Tantolunden erbjuder fina promenadstråk.