Hoppa till sidans innehåll

Träffa en ny vän med Hemtjänst Göteborg

Vill du också träffa en ny vän? Någon att fika med, gå på museum, spela spel eller bara prata om det som händer just nu?

Vi på Bräcke diakoni vill att vår hemtjänst ska vara något alldeles extra. Därför har vi tillsammans med Räddningsmissionen startat upp ett spännande mervärde som vi kallar vän-volontärer. Där kan du som hemtjänst-kund lära känna nya bekantskaper.

En vän-volontär är en person som gärna vill lära känna och umgås med någon som du. Han eller hon har själva kontaktat Räddningsmissionen och bett om att få bli vän-volontär. Personen intervjuas och matchas sedan ihop med intresserade hemtjänstkunder som har liknande intressen.

Hur går det till?
Anmäl intresse för att få kontakt med en vän-volontär till Bräcke diakonis hemtjänst på nummer 0700 81 88 78. OBS: Notera att vi bara kan ta emot intresseanmälan från dig som idag är kund till Bräcke Hemtjänsten i Göteborg.

När vi hittat en passande vän-volontär bokar vi in ett första möte för att ni ska kunna lära känna varandra. På detta första möte kommer också en representant från Räddningsmissionen att vara med.

Om det känns bra för dig, lämnar representanten er en liten stund så ni får prata på tu man hand. Representanten kommer sedan tillbaka och tillsammans pratar ni om hur ni tycker det har gått och om ni vill fortsätta att ses och utveckla kontakten.

Frivilligt och gratis
Att ha en vän-volontär är frivilligt och gratis. Det går närsomhelst att avbryta kontakten med vän-volontären om det inte känns bra. Om allt fungerar som det är tänkt kommer ni att ses ungefär en gång i veckan på en tid som passar er båda.

För att kuna utföra roliga aktiviteter tillsamanns kan du och din vänvolöntär ansöka om fondmedel ifrån ”Per & Alma Olssons fond”. Har du frågor kring hur ni går tillväga, kontakta oss gärna!