Hoppa till sidans innehåll
Bräcke dagverksamhet Starbogården

Välkommen till dagverksamhet för personer med demenssjukdom

Starbogårdens dagverksamhet är belägen i Råcksta i stadsdelen Vällingby. Här bedriver vi dagverksamhet för personer med demenssjukdom. Att verksamheten ligger i markplan i trevliga omgivningar ger många möjligheter till avkoppling och aktiviteter.

 

Dagarna hos oss

Verksamheten är uppdelad på två enheter med 17 platser på varje. På varje enhet har vi tre medarbetare som ansvarar för den dagliga verksamheten och aktiviteterna. Vi har tillgång till sjuksköterska, arbetsterapeut och sjukgymnast. Vi kan också konsultera vår hantverkspedagog för att få tips om bra aktiviteter.

Som gäst hos oss vill vi att du ska uppleva hälsa trots demenssjukdom. Det vill vi uppnå genom att arbeta för en känsla av glädje för stunden och meningsfullhet i vardagen. Vi arbetar för att du ska bemötas med respekt och att du ska känna dig trygg. Du ska alltid känna att du kan vara självständig och påverka din vardag. Vi vill ge dig möjlighet till glädje och meningsfullhet i gemenskap med andra, därför erbjuder vi dig olika former av samvaro och aktiviteter.

När du kommer som ny gäst till Starbogården börjar vi med att tillsammans med dig och dina närstående planera för de dagar som du ska vara hos oss. Vi vill ta tillvara dina önskningar, förväntningar och resurser.

Hur får man en plats på Starbogården

För att få komma till Starbogårdens dagverksamheter behöver du ett biståndsbeslut av biståndshandläggaren i din hemkommun.

20220923-Boende-055

Aktiviteter

Aktiviteterna och omsorgen vid Starbogården har sin grund i en humanistisk människosyn. Varje person har ett unikt värde och vi vill bemöta dig med respekt för din integritet. Dagverksamheten bygger mycket på gemensamma aktiviteter och vi varierar dagsprogrammet efter önskemål och intressen.

Vi gör dagligen promenader och nyttjar vår fina uteplats och promenadvänliga omgivningar. Vi lagar mat tillsammans. När vi behöver lugn och ro läser vi eller lyssnar på musik. Vi samtalar också mycket med varandra.

Det serveras frukost, lunch och eftermiddagskaffe varje dag. Om du behöver finns specialkost och vegetarisk kost.

Material

Lediga jobb

Just nu har vi tyvärr inga lediga jobbmöjligheter. Vi uppdaterar kontinuerligt vår webbplats med nya karriärmöjligheter. Under tiden kan du gärna skicka in en spontanansökan till oss. Vi värdesätter ditt intresse för att arbeta med oss och ser fram emot att höra från dig. Tack för ditt besök på vår webbplats!

En del av något större

Bakom Bräcke dagverksamhet Starbogården står Bräcke diakoni som är en idéburen stiftelse. Det innebär att vi drivs helt utan vinstintresse. Vi har lång erfarenhet av att jobba med äldreomsorg, men driver även många andra verksamheter och är verksamma på andra platser i landet.