Hoppa till sidans innehåll
Riksgymnasiet Göteborg, boende och habilitering

Riksgymnasiet Göteborg
boende och habilitering

Här möter du andra ungdomar, får nya erfarenheter och skapar nya relationer.
Du utmanar dina gränser, växer och utvecklas.

 

Riksgymnasiet

Riksgymnasiet utgörs av tre delar, skola, habilitering och elevhem som drivs på uppdrag av Specialpedagogiska skolmyndigheten, SPSM.

Bräcke diakoni driver habilitering och elevhem och Göteborgs kommun driver skolverksamheten.

Studierna anpassas efter varje elevs behov och studietiden är därför vanligtvis fyra år. Eleverna får habiliteringsinsatser under skoldagen, utifrån sina behov och önskemål. För de elever som är i behov av det, finns det elevhem nära skolan.

Riksgymnasiet i Göteborg finns i stadsdelen Angered, 20 minuter med spårvagn från centrala Göteborg. Angeredsgymnasiet har vacker natur in på knutarna och ligger i direkt anslutning till Angered centrum och Angereds Arena.

För ytterligare information om oss är du välkommen att besöka vår gemensamma hemsida.

Elevhem

Hos oss kan du bo om du går på Riksgymnasiet i Göteborg. Här möter du andra ungdomar, får nya erfarenheter och skapar nya relationer.

Du utmanar dina gränser, växer och utvecklas. Du får möjlighet att ta ansvar för dig själv, din fritid och din närmaste boendemiljö. Till ditt stöd finns personal dygnet runt.

Habilitering

Habiliteringens uppgift är att ge insatser som syftar till att stärka och stödja dig och ge dig goda förutsättningar för ett självständigt liv med bra livskvalitet under och efter tiden på Riksgymnasiet i Göteborg.

Insatserna planeras tillsammans med dig och sker både individuellt och i grupp under skoldagen.

Kontaktuppgifter

Våra boenden

Länkar