Hoppa till sidans innehåll

Vi uppmuntrar barnen att klättra uppför stegen i sin utveckling

Pedagogiken uppmuntrar till egen aktivitet och ser möjligheterna i den egna motivationen. Genom pedagogiken lär man sig nya tankesätt som ger möjlighet till utveckling.

Specialpedagogik för barn med rörelsehinder

Förskolan Stegen i Göteborg är en förskola för barn som har behov av särskilt stöd – och framför allt för barn med olika rörelsehinder. Vi arbetar med konduktiv pedagogik som är en specialpedagogik för barn med rörelsehinder, främst neurologiska skador som t ex cerebral pares. Pedagogiken uppmuntrar till egen aktivitet och ser möjligheterna i den egna motivationen. Genom pedagogiken lär man sig nya tankesätt som ger möjlighet till utveckling.

Vi ser barnen som hela individer

Vi uppmuntrar dem till egen aktivitet – och lärandet sker genom att leka och utforska. Vi arbetar med motorik, kommunikation, verklighetsuppfattning, vardagsaktiviteter och kreativitet helt utifrån förskolans läroplan. Barnen lär in och använder AKK (alternativ och kompletterande kommunikation) utifrån sina behov och i samspel med andra barn.

20220928-Stegen-050

Låt ditt barn utvecklas hos oss!

Hos oss går barn från Göteborg med omnejd t ex Stenungsund, Härryda och Partille. Vi har 27 platser för barn mellan 1-7 år.

Omsorgstiden baseras enligt skollagen på föräldrarnas arbetstid, studietid och/eller barnets eget behov av förskoleverksamheten. Ramtiden för öppethållande är 07.00-17.00.

Är detta något för ditt barn? Vill du fylla i en intresseanmälan, klicka på knappen här intill.

Marie Bruus Wiese

En dag på förskolan

En av grunderna för Förskolan Stegen är att skapa en sammanhängande dag för barnen. Hela dagen genomsyras av den konduktiva tanken. Barnen har möjlighet att använda sina förmågor under dagarna.

Läs om en dag på förskolan

Cookies krävs

Du behöver acceptera vår användning av tredjeparts-cookies för att kunna se detta Youtube-klippet.

Se klippet på Youtube istället

En del av något större

Bräcke vårdcentral Centralhälsan är en av många verksamheter i den idéburna stiftelsen Bräcke diakoni. En hundraårig, idéburen stiftelse – men också en innovativ välfärdsaktör. Vi drivs av viljan att göra skillnad, inte av att tjäna pengar. Det gör att vi kan tänka med både hjärta och hjärna. Vi finns här för dig och för dem du bryr dig om. Men också för att göra hela samhället medmänskligare.