Hoppa till sidans innehåll
Bräcke förskola Stegen

En specialförskola för barn med behov av särskilt stöd

Förskolan Stegen i Göteborg är en specialförskola för barn som har behov av särskilt stöd – och framför allt för barn med olika rörelsehinder. Vi arbetar med konduktiv pedagogik som är en specialpedagogik för barn med rörelsehinder.

Om förskolan Stegen

Förskolan Stegen i Göteborg är en specialförskola för barn som har behov av särskilt stöd – och framför allt för barn med olika rörelsehinder. Vi arbetar med konduktiv pedagogik som är en specialpedagogik för barn med rörelsehinder, främst neurologiska skador som t ex cerebral pares. Pedagogiken uppmuntrar till egen aktivitet och ser möjligheterna i den egna motivationen. Genom pedagogiken lär man sig nya tankesätt som ger möjlighet till utveckling.

20220928-Stegen-061

Sök plats på förskolan Stegen

Så här gör du för att söka en plats på Stegen.

1

Först anmäler ni ert barn till oss och samtidigt så meddelar ni er kommun att ni vill välja Stegen som förskola

Intresseanmälan till förskolan
2

Rektorn tar kontakt med er vårdnadshavare för att boka ett första möte

3

Kommunen tar beslut om beviljad plats

4

Vid beviljad plats kontaktas vårdnadshavarna av förskolan.

5

Inskolning!

Så jobbar vi med konduktiv pedagogik

Konduktiv pedagogik är en specialpedagogik som utgår från individen för att ge rätt utmaningar och rätt stöd. Det innebär helt enkelt att man lotsar eleven till att framgångsrikt lösa varje uppgift.

Målet för konduktiv pedagogik är att varje elev lär sig behärska sig själv för att lösa sin vardag och driva sin egen utveckling .

20220928-Stegen-017

En del av något större

Bräcke förskola Stegen är en av många verksamheter i den idéburna stiftelsen Bräcke diakoni. En hundraårig, idéburen stiftelse – men också en innovativ välfärdsaktör. Vi drivs av viljan att göra skillnad, inte av att tjäna pengar. Det gör att vi kan tänka med både hjärta och hjärna. Vi finns här för dig och för dem du bryr dig om. Men också för att göra hela samhället medmänskligare.

Boende tränar