Hoppa till sidans innehåll
Bräcke daglig verksamhet Hammarby

Vi finns till för dig

Vårt mål är att tillsammans med dig hitta aktiviteter som gör att du känner ökad livskvalitet och delaktighet i samhället. Utifrån dina intressen, förmågor och behov skapar vi din dagliga verksamhet. Vi har flera olika arbetsgrupper som kompletterar varandra och kan möta olika typer av behov.

 

Välkommen till ditt jobb!

På Bräcke daglig verksamhet Hammarby går det nästan inte att ha tråkigt! Vi har ett brett utbud av aktiviteter och arbetsuppgifter utformade efter deltagarnas behov och önskemål.

Här ägnar vi oss åt allt ifrån parkarbete och snickeri till teater och hundterapi. Vi har också ett gäng som arbetar i en matbutik i närområdet och ett gäng som jobbar i vår egen lunchservering. Sammanlagt har vi verksamhet för 48 deltagare.

Även om vi har olika inriktningar så finns vi alla under samma tak. Det gör att vi lättare kan uppfylla dina önskemål om vad du vill göra.

DSC 0210

Våra arbetsgrupper

Vi har just nu sex grupper:

  • hantverksgruppen
  • miljögruppen
  • trädgårdsgruppen
  • köket
  • idéverkstan
  • allverket

Mer information om våra grupper kommer inom kort.

DSC 0651

Välj daglig verksamhet – så gör du

2009 infördes valfrihet inom daglig verksamhet i Stockholm. Det betyder att du som har ett beslut om daglig verksamhet enligt LSS själv kan välja var du vill ha din dagliga verksamhet. Du väljer daglig verksamhet tillsammans med din socialsekreterare. Hen kan hjälpa dig att hitta ett bra val utifrån dina behov.

1

Vem?

Du som har en funktionsnedsättning som gör det svårt för dig att få ett vanligt arbete kan ansöka om daglig verksamhet. Det är din kommun som beslutar om du har rätt till daglig verksamhet.

2

Hälsa på!

Kom gärna och hälsa på innan du bestämmer dig. Det är viktigt att det känns rätt! Vill du besöka Bräcke daglig verksamhet Hammarby är du varmt välkommen att kontakta oss!

3

Socialsekreteraren hjälper!

När du har bestämt dig för vilken daglig verksamhet du skulle vilja börja på hjälper din socialsekreterare dig och beslutar om din plats.

4

Välkommen till oss!

Nu är det dags att börja jobba hos oss. Tillsammans hittar vi rätt arbetsuppgifter för dig.

Daglig verksamhet, vad är det?

Daglig verksamhet ska ge en meningsfull sysselsättning utifrån personens specifika förutsättningar.

Lättläst: Daglig verksamhet är något att göra på dagarna
som är intressant. På en daglig verksamhet träffar personerna andra och kommer i väg från sitt hem.

Dv Hammarby parkarbete

En del av något större

Bräcke daglig verksamhet Hammarby är en av många verksamheter i den idéburna stiftelsen Bräcke diakoni. Sedan 1 maj 2021 är det Bräcke diakoni som driver verksamheten på entreprenad.

Bräcke diakoni är en hundraårig, idéburen stiftelse – men också en innovativ välfärdsaktör. Vi drivs av viljan att göra skillnad, inte av att tjäna pengar. Det gör att vi kan tänka med både hjärta och hjärna. Vi finns här för dig och för dem du bryr dig om. Men också för att göra hela samhället medmänskligare.

Hemtjänst Alingsås sommar2022 medarbetare4