Hoppa till sidans innehåll

Om daglig verksamhet

Daglig verksamhet erbjuder stimulerande sysselsättning för gemenskap och meningsfullhet. Oavsett vilka behov du har så är det du som väljer var du vill ha din dagliga verksamhet.

Vad innebär daglig verksamhet?

Vi vänder oss till dig som är vuxen med funktionsnedsättning och som omfattas av LSS, lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade. Det kan till exempel röra sig om en utvecklingsstörning, autism eller autismliknande tillstånd.

Arbetsuppgifterna i daglig verksamhet kan vara desamma som hos arbetsgivare på den reguljära arbetsmarknaden, men den dagliga verksamheten kan innehålla både aktiviteter med habiliterande inriktning och mer produktionsinriktade uppgifter. Skillnaden är bland annat att daglig verksamhet inte är en anställningsform och att syftet med den dagliga verksamheten inte är att producera varor eller tjänster.

Källa: Socialstyrelsen

Tips!

Kontakta din socialsekreterare så hjälper hen dig att välja daglig verksamhet.

Utemiljö

Vår verksamhet ligger intill norra Hammarbyhamnen. Vi har goda kommunikationer och nära till promenadstråk. Många av oss är ute dagligen och arbetar eller promenerar.

DSC 0183

Särskild kompetens

Vi är en engagerad och välutbildad personalgrupp på cirka 20 personer där arbetsterapeut, arbetskonsulent och verksamhetschef ingår i personalstyrkan. Vi arbetar för en evidensbaserad praktik. Vi använder oss av ett salutogent förhållningssätt och arbetar med tydliggörande pedagogik utifrån TEEACH. Det betyder att vi lyfter fram dina styrkor och skapar förutsättningar för att du skall lyckas med de aktiviteter du tar dig för, men vi stöttar där förmågan sviktar.

Dv Hammarby affär2

Stödperson

Stödpersonen är den personal i din grupp som har ett extra ansvar för att du har det bra hos oss på din dagliga verksamhet. Tillsammans med din stödperson kommer ni att göra en genomförandeplan där du får berätta hur du vill ha det och vad som är viktigt för dig. Du berättar också vad du tycker om att göra, vad du inte vill göra, vad du behöver för stöd i olika situationer och om du vill prova på något nytt. Stödpersonen finns till för dig och du har möjlighet att välja vem du vill att det ska vara.

Dv Hammarby parkarbete 3

Friskvård

Verksamheten hos oss har inriktning mot friskvård. Vi ägnar oss åt aktiviteter som bad, innebandy, fotboll och löpträning. Vi är en aktiv grupp som varje år anmäler ett lag till både Göteborgsvarvet och Lidingöloppet.

fotboll3

Kan vi göra något bättre?

Om du är missnöjd kan du alltid ta upp saken med din stödperson. Förhoppningsvis kan ni tillsammans förändra det som du är missnöjd med. Tycker du att det är svårt att prata med din stödperson kan du ta hjälp av någon annan personal eller ta kontakt med chefen. Det viktigaste är att hitta en lösning på det du tycker fungerar dåligt.

Bracke-Arbetsintegrering-Tradgard-20220930028

Vanliga frågor om daglig verksamhet