Hoppa till sidans innehåll

Under hela utvecklingsprocessen har vi diskuterat säkerhetsaspekten och att det är viktigt att den information som läggs i appen är skyddad. Datasäkerhet innehåller flera delar.

Nordlo, det företag som äger servern där informationen lagras, ansvarar för säkerheten från sitt håll medan vi från Bräcke diakoni ser till att de gör sitt bästa för att hålla den säker. Servern finns i Sverige.
Webbappen är skyddad genom att användarna måste logga in med ett personligt lösenord. Ju längre och svårare och mer privat lösenord, desto säkrare.Den personliga information som läggs in i appen väljer personen själv att lägga in och tar därmed ansvar för den enligt användarvillkoren. Vilka som får ta del av vilken information styrs av de behörigheter och sekretessgrupper som ägaren väljer att dela ut för varje person som ska bjudas in. Det finns också en möjlighet att genom en enkel inställning blockera allt innehåll för alla inbjudna om man misstänker att något lagts in som man upptäcker att det inte borde delas.

Bräcke diakoni tillhandahåller en plattform där personer kan lägga in sin information och har inte nytta eller tillgång till informationen som läggs in. IT-ansvariga som går in i servern för underhållsarbeten eller uppdateringar kommer kunna se information men har inte behörighet att läsa den. Det finns inget personuppgiftsansvar hos Bräcke diakoni eller företaget som tillhandahåller servern.

Läs vår integritetspolicy

Dem som du själv visar din information för från ditt konto och de som du delat din information med, som följer dig.