Hoppa till sidans innehåll
Bräcke personligt ombud Göteborg

Vi ger ett extra stöd

Ett personligt ombud är ett stöd i sjukvårds- och myndighetskontakter för dig som har en psykisk funktionsnedsättning som är omfattande och långvarig. Syftet är att hjälpa dig att få det stöd och de insatser du kan behöva.

 

Kontakta område

Kontakta område:

Personligt ombud – vad är det?

Ett personligt ombud är ett stöd i kontakten med myndigheter för dig som har en psykisk funktionsnedsättning som är omfattande och långvarig. Syftet är att hjälpa dig att få det stöd och de insatser du kan behöva.

Du kan få ett personligt ombud om du behöver mer stöd än du har i dag, eller om du har den hjälp du behöver men inte är nöjd med hur den ser ut eller fungerar. Det personliga ombudet är en hjälp till hjälpen.

Frågor och svar om personligt ombud

Visa fler
Bild till nyhetsartikeln

Personligt ombud får avtalet förlängt

18 mars 2024

Nu är det klart att Personligt ombud får fortsatt stöd under 2024. I Tjänsteutlåtandet inför nämndbeslut den 7 februari 2024 kan man läsa att ”Idéburna organisationer ofta har särskilda kunskaper som är viktiga för att möta behov, förändringar och utmaningar i samhället.”

Läs nyheten

Tillfälliga telefontider & Gott Nytt År!

30 december 2023

Läs nyheten

PO-podden

Till PO-podden bjuder vi in personer som arbetar inom olika myndigheter och sjukvård, kanske någon politiker, en uppdragsgivare, till samtal om de erfarenheter många har. I PO-podden pratar vi om hur det kan vara, på riktigt, att ha psykisk ohälsa och behöva stöd från olika håll.

​​​​​Du kan lyssna på podden på Podbean. Vi har också lagt upp alla avsnitt på Personligt ombuds Facebooksida, i Facebookgruppen PO-podden (gå gärna med) samt på Itunes och andra podd-plattformar. Trevlig lyssning!

En del av något större

Bräcke personligt ombud Göteborg är en av många verksamheter inom Bräcke diakoni. Vi är en idéburen stiftelse med över hundra års erfarenhet som vill göra livet bättre, i det lilla och i det stora. Det gör vi inom stöd, vård och omsorg med fokus på varje människas unika livssituation. Vi använder överskott för att göra mer för fler, nu och i framtiden. Tillsammans gör vi skillnad, för ett medmänskligare samhälle.