Hoppa till sidans innehåll

PO-podden

Till PO-podden bjuder vi in personer som arbetar inom olika myndigheter och sjukvård, kanske någon politiker, en uppdragsgivare, till samtal om de erfarenheter många har. I PO-podden pratar vi om hur det kan vara, på riktigt, att ha psykisk ohälsa och behöva stöd från olika håll.

Du kan lyssna på PO-podden på Podbean. Sista avsnittet släpptes 26 september 2022.
Vi har också lagt upp alla avsnitt på Personligt ombuds Facebooksida, I Facebookgruppen PO-podden (gå gärna med) samt på Itunes och andra podd-plattformar. Trevlig lyssning!

Avsnitt 6 ”Jämlik hälsa”

Monika fortsätter samtalet på tema psykiatri.

Denna gång tillsammans med gästerna Erik Andersson (läkare och driftchef för Bräcke diakonis vård- och omsorgsverksamhet), och Johannes Nordholm (psykolog och verksamhetssamordnare för Psykiatri affektiva, Sahlgrenska universitetssjukhuset).

 

Avsnitt 5 ”Jag har lärt mig att ifrågasätta”

Monica och Annakarin drar i gång det nya året med ett avsnitt som utgår ifrån en personlig berättelse. Ett samtal om att en dag vara i behov av stöd och vård, och då upptäcka att det inte riktigt fungerar som en hade tänkt sig.

 

Avsnitt 4 ”Juletid – hitta andra sätt”

Monica och Annakarin luftar funderingar i en annorlunda juletid.

 

Avsnitt 3 ”Tvärs över rören”

Monica och Annakarin tillsammans med gästerna Per Hjelm (Metod och processtödjare IPS – Social resursförvaltning, Göteborgs stad) och Mats Lindblad (Sektionschef, Arbetsförmedlingen, nordöstra Göteborg) pratar om samordning på flera plan, kopplat till arbete och sysselsättning. Ett samtal som ringar in både hinder och möjligheter.

 

Avsnitt 2: ”Se det som fungerar!”

Monica och Annakarin tillsammans med gästerna Jenny Ahto (samordnare – NSPHiG) och Betty Öst (Peer support – Social resursförvaltning Funktionsstöd), pratar om sysselsättning och vikten av att satsa på människor och stöd som gör skillnad.

 

Avsnitt 1: ”Se det som fungerar!”

Personligt ombud, vad är det?

Monica och Annakarin berättar om arbetet som personligt ombud på Bräcke diakoni i Göteborg. Hur ser uppdraget ut och vad är syftet? Vad är drivkraften i arbetet och varför göra en podd?