Hoppa till sidans innehåll

Bräcke personligt ombud har fått en plats i samrådet för mänskliga rättigheter

Bräcke personligt ombud Göteborg har fått en plats i samrådet för mänskliga rättigheter i Västra Götalandsregionen.
– Det var många hade ansökt och vi var en av de som blev utvalda, säger Anna-Lena Slibar, verksamhetschef för Bräcke Personligt ombud Göteborg.

Samrådet för mänskliga rättigheter i Västra Götalandsregionen har till uppgift att jobba utifrån Västra Götalandsregionens riktlinjer och uppdrag att förbättra för medborgarna i regionen när det gäller mänskliga rättigheter.
– Att vi nu är med i rådet innebär att en ännu större möjlighet för Personligt ombud och för Bräcke diakoni att arbeta med de frågor vi jobbar med dagligen, säger Anna-Lena Slibar.

Beslutet att Bräcke Personligt ombud Göteborg skulle få en plats i rådet fattades 4 maj och kommer att klubbas igenom på regionstyrelsens möte 16 maj.
– Man får ansöka om en plats i samrådet. Det var många hade ansökt och vi var en av de som blev utvalda. Det är vi väldigt stolta över. Så nu jobbar vi vidare med att stärka mänskliga rättigheter för målgruppen människor med psykisk funktionsnedsättning i regionen, säger Anna-Lena Slibar.

I rådet sitter även Antidiskrimineringsbyrån Fyrbodal, Antidiskrimineringsbyrån Väst, Svenska Muslimer för Fred och Rättvisa och IM, Individuell Människohjälp, Integrationscentrum mot rasism, Göteborgs kyrkliga stadsmission, Integrationsnätverk Göteborg, MÄN för jämställdhet Göteborg, RFSU Göteborg, Svenska Röda Korset och Utan skyddsnät.

Här kan du läsa mer om samrådet för mänskliga rättigheter i Västra Götalandsregionen.

Bild till nyhetsartikeln