Hoppa till sidans innehåll

Så kan fysioterapi hjälpa dig

Har du ont i rygg, knä, höft, fot eller axlar? Våra fysioterapeuter kan hjälpa dig. Vi tar också emot dig som har besvär med stress eller långvarig smärta. Du behöver ingen remiss för att komma till oss utan du kan själv boka en tid.

Bracke-diakoni-Rehabmottagning-Falkoping-20230315009Vi försöker vi hitta lösningar tillsammans

En fysioterapeut har gedigen kunskap om hela kroppen, det vi brukar kalla rörelseapparaten. Tillsammans försöker vi hitta orsaken till dina problem och en lösning för att försöka komma till rätta med besvären. Vad du behöver för behandling beror på dina problem och din livssituation.

För att våra fysioterapeuter ska kunna ge dig rätt behandling får du på ett första besök beskriva dina besvär, svara på frågor och genomgå en undersökning.

När vi fått en bild av dina besvär och din livssituation får du förslag på fortsatt behandling. Det kan vara egenträning eller andra behandlingsformer. Målen för träningen sätter du och fysioterapeuten tillsammans. Behandlingen kan ske individuellt och/eller i grupp. Du tränar i vår träningshall eller med utformade övningar som du gör själv hemma.

Din motivation är viktig

Det är viktigt att komma ihåg att du är den viktigaste faktorn och knutpunkten i behandlingsarbetet. För att behandlingen ska fungera optimalt måste du själv vara aktiv och motiverad för att uppnå de mål om förändring och förbättring som ni gemensamt satt upp. Hur många behandlingar som behövs varierar beroende på besvär och förlopp. Vi finns alltid tillhands för att motivera och stötta dig.

Vad vi kan

Våra fysioterapeuter kan hjälpa dig med bland annat:

  • artros och reumatiska besvär
  • idrotts- och motions- och muskelskador
  • undersökning och behandling av generell led- och muskelvärk och smärta i rygg, knän, höft, fötter och axlar.
  • rådgivning kring fysisk aktivitet och Fysisk aktivitet på recept, FaR.
  • psykosomatiska besvär
  • huvudvärk och migrän, stress och spänningsrelaterade besvär i axlar, nacke, och huvud
  • utprovning, förskrivning och instruktion av ortoser och enklare gånghjälpmedel
  • graviditetsbesvär från rygg och bäcken
  • yrsel och balansproblem
  • Anpassad träning och vardagsaktivitet för dig som nyligen opererats, har hjärt- och kärlsjukdom, diabetes, KOL, högt blodtryck eller en stillasittande livsstil.

Undrar du om fysioterapi är lämplig för just dina besvär? Hör av dig till oss på telefon 0515-433 21 så guidar vi dig rätt. Du kan också boka tid direkt via webben.