Hoppa till sidans innehåll

Tack till alla!

Vi vill tacka alla er som gjorde 100-års jubileet till en fest hela året. Stort tack för allt engagemang, alla gåvor och för att ni firat tillsammans med oss!

Se hela listan på samarbetspartners, leverantörer och sponsorer här!

1923 – 2023 Vi fyller 100 år!

Från diakonissanstalt i Göteborg till en av Sveriges största idéburna aktörer på 100 år. Nu firar Bräcke diakoni ett sekel inom välfärden.

I 100 år har vi på Bräcke diakoni gjort skillnad för dem som behöver det mest, på olika sätt och på olika platser. Vi finns för den som är sjuk eller gammal, för den som lider av psykisk ohälsa, för den som lever med en funktionsnedsättning och för den som behöver rehabilitering.

Vi påverkar, i stort och smått, i möten mellan människor och i samhällsdebatten. Vi utvecklas, möter nya behov och skapar möjligheter. Drivkraften är att skapa ett medmänskligare samhälle, inte att göra vinst. Vi har viljan att se och kraften att förändra.

Innovationsresan fortsätter, vi förbättrar, utvecklar och skapar vården tillsammans med dem vi finns till för och vi vill göra det i 100 år till, minst.

Jubileumsfesten i Bräcke park
den 16 september – en fest för alla!

När Stiftelsen Bräcke diakoni firar 100 år så var det också självklart att vi ville fira med en stor fest för alla göteborgare!

Det blev en fantastisk dag med musikframträdanden, föredrag, fika, hoppborg, utställningar, poängpromenad, ansiktsmålning, korvgrillning och massa annat skoj.

Detta händer under året

BOK: Viljan att se kraften att förändra – Bräcke diakoni under 100 år

Skriven och utgiven bok som skildrar Bräcke diakonis utveckling, men också personerna, händelserna och miljöerna. Alltihop sätts i relation till vad som sker i Göteborg och omvärlden.

”Slå följe med mig in i en fascinerande berättelse som ingen kunde ana vart den skulle ta vägen när det hela började”
/ Per Eckerdal

Förlag: Näringslivshistoria
Författare: Per Eckerdal, f.d. direktor och biskop

Läs mer om boken

FILM: Medmänskliga möten – hela livet

Till en början sysslade vi med utbildning av diakonissor. Men vilka är vi idag? För att visa det besökte vi en rad olika verksamheter som ingår i stiftelsen.

Vi tog fasta på alla möten som sker varje dag, dygnet runt årets alla dagar mellan oss medarbetare och dem vi finns till för. Några av dessa har vi samlat i filmen– ”Medmänskliga möten – hela livet”.

Producent: Vingaland

Se filmen

FILMTURNÉ med filmen Leva tills jag dör

Vi är partner till dokumentären ”Leva tills jag dör.”

Under en turné i fyra städer under våren, vill vi föra debatt om vilken välfärd vi vill ha. Detta göra vi med utgångspunkt i Film and Tells succédokumentär om livet på ett äldreboende som utmanar bilden av vad äldreomsorg är och kan vara.

Produktion: Film and Tell

Leva tills jag dör

Jubileumstidning

Inför jubileumsåret har vi tagit fram ett speciellt jubileumsnummer av vår egen tidning idékraft. I det kan du läsa om vad vi på Bräcke diakoni har arbetat med under våra första 100 år som välfärdsaktör och om vad vi har för tankar inför framtiden. Bland annat får du läsa om hur vårt barn- och ungdomsboende Östergården har utvecklats sedan starten 1958 och du får följa med på en resa genom 100 år av svensk äldreomsorg. Och mycket mer…

Tidningen finns på våra verksamheter runtom i landet men går även att läsa digitalt.

Läs tidningen digitalt

Firanden på olika sätt

Seminarier
Som samhällsaktör driver vi debatt om välfärden på olika platser och i olika sammanhang.

Jubileumskompassen, Almedalen, bokmässan, Kvalitetsmässan är några arenor vi kommer att synas på.

Fester
Vi firar internt och externt under året. Det blir ett tillfälle för alla att delta. Mer information kring detta kommer på denna sida.