Hoppa till sidans innehåll
Bräcke daglig verksamhet Göteborg

Daglig verksamhet som är anpassad till dig

På vår dagliga verksamhet på Hisingen i Göteborg har vi två avdelningar, Verksam och Leffler. Oavsett vilka behov du har är det du som väljer var du vill ha din dagliga verksamhet.

Bracke-DV-Verksam-Goteborg-20220930005

Verksam

På Verksam är aktiviteterna anpassade efter dig på tidig utvecklingsnivå med flerfunktionshinder som behöver omfattande stöd. Här finns både aktivitet och stillhet.

Avdelningen Verksam

Leffler

På Leffler får du möjlighet att själv ta ansvar för olika arbetsuppgifter med det stöd du behöver under dagen. Vi har café, secondhand-butik och friskvård.

Avdelning Leffler

Bild till nyhetsartikeln

Krönika: ”Jag har blivit mer accepterad här än på andra ställen”

14 juni 2023

Conny Hernö arbetar på Daglig verksamhet Leffler i Göteborg. Här är en krönika där han berättar om sina erfarenheter från daglig verksamhet och om hur det…

Läs nyheten

Sopplunchen tar sommarledigt

10 juni 2023

Läs nyheten

Välj daglig verksamhet – så gör du

2019 infördes valfrihet inom daglig verksamhet i Göteborg. Det betyder att du som har ett beslut om daglig verksamhet enligt LSS själv kan välja var du vill ha din dagliga verksamhet. Du väljer daglig verksamhet tillsammans med din Socialsekreterare. Hen kan hjälpa dig att hitta ett bra val utifrån dina behov.

1

Vem?

Du som har en funktionsnedsättning som gör det svårt för dig att få ett vanligt arbete kan ansöka om daglig verksamhet. Det är din kommun som beslutar om du har rätt till daglig verksamhet.

2

Hälsa på!

Kom gärna och hälsa på innan du bestämmer dig. Det är viktigt att det känns rätt! Vill du besöka Bräcke daglig verksamhet Göteborg är du varmt välkommen att kontakta oss!

Kontakta oss
3

Socialsekreteraren hjälper!

När du har bestämt dig för vilken daglig verksamhet du skulle vilja börja på hjälper din socialsekreterare dig och beslutar om din plats.

4

Välkommen till oss!

Nu är det dags att börja jobba hos oss. Tillsammans hittar vi rätt arbetsuppgifter för dig.

Daglig verksamhet, vad är det?

Daglig verksamhet ska ge en meningsfull sysselsättning utifrån personens specifika förutsättningar.

Lättläst: Daglig verksamhet är något att göra på dagarna
som är intressant. På en daglig verksamhet träffar personerna andra och kommer i väg från sitt hem.

Bracke-DV-Leffler-Goteborg-20221007013

En del av något större

Bräcke daglig verksamhet Göteborg är en av många verksamheter inom Bräcke diakoni. Vi är en idéburen stiftelse med över hundra års erfarenhet som vill göra livet bättre, i det lilla och i det stora. Det gör vi inom stöd, vård och omsorg med fokus på varje människas unika livssituation. Vi använder överskott för att göra mer för fler, nu och i framtiden. Tillsammans gör vi skillnad, för ett medmänskligare samhälle. 

Bracke-diakoni-Rehabmottagning-Molndal-20221201049