Hoppa till sidans innehåll
Bräcke hospice Helhetsvården

Vård i livets slutskede

Helhetsvården är en trygg och lugn plats för dig som behöver professionell vård och omsorg vid livets slut. Hos oss finns möjlighet att vara tillsammans. En plats för samtal och sinnesro.

Så här ansöker du om plats på Helhetsvården

Det tar olika tid innan din ansökan om plats är klar beroende på var du bor, viktigast är att ansökan är komplett när den skickas in. För dig som bor i Göteborg går det att ansöka i förtid om en plats hos oss.

1

Inför ansökan

Kontakta Hospice i Göteborg om du har frågor kring din ansökan.

Kontakta Hospice i Göteborg
2

Ansökan

Kontakta Hospice i Göteborg som tar beslut om en plats hos oss. Bor du i en annan kommun skickar du ansökan tillsammans med läkarintyg och beviljat bistånd, direkt till oss.

Ansök om plats på hospice
3

Vistelse

Vad behöver du veta inför din vistelse?

Frågor och svar

Hos oss på Helhetsvården

På vårt hospice har alla eget rum och badrum. För att dina närstående ska ha möjlighet att sova över, så mycket du önskar finns det även bäddsoffa på rummet.

Du har eget kylskåp, om du vill ha egen mat eller annat som du tycker om mer lättåtkomligt. TV med möjlighet att koppla in din egen box finns på rummet. Självklart har du tillgång till fritt wi-fi.

Vill du komma ut har vi en stor träaltan som är tillgänglig även för dig som inte orkar gå upp ur sängen.

Kom på ett besök

Du och dina närstående är välkomna att besöka oss för att få en egen uppfattning om Helhetsvården.

När du kommer på ett besök hos oss har du möjlighet att träffa sjuksköterskor och undersköterskor i tjänst som har god kunskap om palliativ vård. I teamet runt på Helhetsvården finns också läkare, kurator, diakon och arbetsterapeut. Tillsammans blir det den helhetsvård som kan möta de olika behov som du och dina närstående kan ha.

Ring oss gärna på telefon 031-50 25 42 och boka tid så visar vi runt er.

Bräcke hospice Helhetsvården öppnar igen den 11 september

31 augusti 2023

Bräcke hospice Helhetsvården öppnar igen, 11 september. Verksamheten är nu fullbemannad och under sommaren har man satsat både på kompetensutveckling och att förbättra lokalerna. I mitten…

Läs nyheten

Bild till nyhetsartikeln

Hospice pausar verksamheten i sommar på grund av personalbrist

12 maj 2023

Läs nyheten

Frågor & Svar

En del av något större

Bräcke hospice Helhetsvården är en av många verksamheter inom Bräcke diakoni. Vi är en idéburen stiftelse med över hundra års erfarenhet som vill göra livet bättre, i det lilla och i det stora. Det gör vi inom stöd, vård och omsorg med fokus på varje människas unika livssituation. Vi använder överskott för att göra mer för fler, nu och i framtiden. Tillsammans gör vi skillnad, för ett medmänskligare samhälle.