Hoppa till sidans innehåll

Att bo på Mellangården

I samråd med dig utformar vi en planering för dina vardagliga aktiviteter. Det kan handla om att laga mat, tvätta, städa, och att komma iväg till skola, arbete och sysselsättning.

På Mellangården bor du i en egen lägenhet som är fullt utrustad med möbler, egen toalett med dusch och en köksdel.

Du får en egen kontaktperson som stödjer dig att utforma din dagliga livsföring. Utifrån socialtjänstens arbetsplan upprättar kontaktpersonen en genomförandeplan tillsammans med dig, där du anger dina mål med din boenderehabilitering.

Vi serverar frukost, lunch och middag varje dag, samt eftermiddagsfika och kvällsmål. Om du önskar kan du lägga upp en planering med din kontaktperson för att börja laga din egen mat.

Vi kan medverka vid dina kontakter med exempelvis socialtjänst, sjukvård och eventuella andra myndigheter. Utifrån läkarens bedömning kan vi också vara ett stöd i din medicinhantering enligt en upprättad egenvårdsplan. Planen utformas tillsammans med dig och din läkare i samverkan med personalen på Mellangården.

Våra aktiviteter du kan göra när du bor hos oss

Välkommen hem – välkommen till oss!

Att bo och klara sig själv är en självklarhet för många – men långt ifrån för alla. Trots det är det en dröm och en önskan för de allra flesta.

Utifrån dina enskilda behov stödjer och hjälper vi dig med att utforma dina dagliga aktiviteter så att du kan få struktur och rutiner i din vardag. Tillsammans skriver vi en individuell genomförandeplan där vi formulerar tydliga mål som vi kontinuerligt följer upp.

Vi arbetar enligt Socialstyrelsens kunskapsstöd ”Delaktighet och inflytande i arbetet med genomförandeplaner” för personer med funktionsnedsättning.

Vi vill gärna ha ett nära samarbete med berörd biståndshandläggare och samverkar även med andra vårdgivare, anhöriga och andra betydelsefulla personer i din närhet om du så önskar.

 

Fotograf: Amin Meftah Törnvall