Hoppa till sidans innehåll

Vi är stolta över våra medarbetare

Stolta och engagerade medarbetare är ett av fyra fokusområden som Bräcke diakoni satsar på för att kunna göra mer för fler. Området har fått hashtagen #jagärbräckediakoni.

 

#jagärbräckediakoni

Jag tycker verkligen om att följa ungdomarna

La Lindbladh är arbetsterapeut på Bräcke elevhem och habilitering Riksgymnasiet i Göteborg. Hon älskar sina intensiva arbetspass med en elev i taget. La är en av alla de medarbetare som skapar pusslet Bräcke diakoni.

La Lindbladh

Att jag skulle bli läkare var inte en självklarhet

Mårten Segerkvist, specialist i allmänmedicin på Bräcke vårdcentral Vilan, startade karriären som programmerare men bytte spår helt när it-bubblan sprack. Idag kan han inte tänka sig ett jobb utan kontakten med människor. Mårten är en av alla medarbetare som skapar pusslet Bräcke diakoni.

Mårten Segerkvist

Meningen är att barnen ska få vad de har rätt till

Annelie Kvarefelt, stödpedagog på Bräcke barn- och ungdomsboende Östergården, brinner för att ge barnen livskvalitet trots begränsande funktionsnedsättningar. Efter en lång karriär, både inom vård och skola, sökte hon sig tillbaka till stiftelsen. Här är Annelies berättelse om att vara en av alla pusselbitar som bildar Bräcke diakoni.

Annelie Kvarefelt

Det är ett pussel att hitta lösningar

Malin Månsson är ansvarig för bokningar och konferenser på kurorten Mösseberg. Det är hon som ser till att allt klaffar när det är bröllop. Malin är en av alla de medarbetare som skapar pusslet Bräcke diakoni.

Malin Månsson

Jag har gjort helt rätt yrkesval

Sonja Stepczynski arbetar som undersköterska på Bräcke Hemtjänst Göteborg. Hon håller motivationen uppe att hinna med både jobb och plugg då hon känner att hon valt helt rätt bana i livet.

Sonja Stepczynski

Jag känner att jag gör skillnad

Eva Börjeson har arbetat som sjuksköterska på vårt barn- och ungdomsboende Östergården. Jag kunde inte lämna över när våra barn och unga var så sjuka. Det ville jag inte.

Eva Börjeson

Mina kollegor respekterar mig

Mohamed Ugaas kom till Sverige från Somalia 2012. Efter att ha bott både i Norrköping och Gällivare har han idag landat på västgötaslätten och arbetar som arbetsledare för städet på vårt Hotell Falköping. Mohamed är en av de tusen medarbetare som skapar pusslet Bräcke diakoni.

Mohamed Ugaas

Verksamhetschefen såg min potential

Tobias Helenius hade siktet inställt på att bli läkare och tog ett sommarjobb inom äldreomsorgen. Med tiden fick han nya perspektiv på vård-och omsorg, blev gruppchef och valde att utbilda sig till sjuksköterska. Läs Tobias berättelse om att vara en av alla pusselbitar som bildar Bräcke diakoni.

Tobias Helenius

Jag ser fram emot ett nytt arbete

I snart 30 år har hon jobbat på Bräcke diakoni. De senaste åren på Bräcke daglig verksamhet Verksam. Nu är det dags för ett nytt jobb – men inom Bräcke diakoni såklart!

 Marina Kyldahl

Nu har jag börjat en helt ny bana

Veronica Nilsson var utbränd. Trasig av stress och en osund arbetsmiljö. Tack vare Bräcke diakonis arbetsintegrering och hunddagiset TriBus hittade hon tillbaka till sig själv – och till en helt ny väg framåt.

Veronica

Jobbet har varit en oerhört stor del av mitt liv

Pia Holmqvist har jobbat på Mellangården, vårt boende för unga vuxna med psykisk funktionsnedsättning, sedan det startade. Nu ska hon egentligen gå i pension, men hon vill inte helt släppa taget om det som blivit som en andra familj.

Pia Holmqvist

Jag trivs så otroligt gott där jag är

Alla som jobbar på Bräcke diakoni i Angered känner till Bossebussen. ”Utan den vore vi ganska hjälplösa på Riksgymnasiets elevhem och på habiliteringen”, säger en av medarbetare. Och utan Bo Agardh skulle den inte rulla!

Bo Agardh

Jag underlättar sjuksköterskornas arbete

Helena Holmberg jobbar i en av Bräcke diakonis nyaste verksamheter, Hemsjukvården i Linköping. Hon har alltid jobbat inom Bräcke diakoni men i olika verksamheter och haft olika tjänster. Hon är en av alla pusselbitarna som bildar Bräcke diakoni.

Helena