Hoppa till sidans innehåll

Äntligen dags för konferens Vuxensyskon!

28 augusti 2018

Att ha en bror eller syster med funktionsnedsättning eller sjukdom påverkar uppväxten, men även vuxenlivet. Det finns tankar och känslor som inte alltid är så lätta att prata om. Projekt Vuxensyskon vill ändra på det!

Det här är en konferens för dig som berörs, och vill beröras, oavsett om du själv är vuxensyskon eller möter personer som har den här erfarenheten. Dagen fylls av berättelser från syskon själva, föreläsningar och den specialskrivna teaterpjäsen Skuggsyskon!

Innehåll

  • Ritva Gough, forskare från Nationellt kompetenscentrum anhöriga, sätter vuxensyskons villkor i ett historiskt, social-politiskt och internationellt sammanhang.
  • Frida Blomgren, författare till ”Annorlunda syskon”, var tidigt ute med att synliggöra syskons behov och delar med sig av sina erfarenheter och tankar om syskonskapet.
  • Östra teatern ger pjäsen ”SKUGGSYSKON” som baseras på intervjuer med syskon som kontaktat oss. Micke, Rebecca och Janne gestaltar sin uppväxt i familjer där det fötts ett annorlunda barn. Kärleken och beskyddarinstinkten var stark. Men även de tabubelagda skuldkänslorna. 
  • Henrik Holmer, manusförfattare till ”Skuggsyskon” beskriver hur det är att se händelser från sitt eget liv på scen och varför han tycker att det är viktigt att prata om det.
  • Deltagare i Projekt Vuxensyskon sätter ord på sin oro, ilska, omsorg och ansvar, både i relation till sitt syskon men inte minst till föräldrarna.
  • Göran Larsson, präst, psykoterapeut och författare hjälper oss att förstå och hantera skammen utifrån syskons perspektiv. ”Skammen var aldrig min”.

 

Datum: Fredagen den 26 oktober 2018

Plats: Göteborgs stadsmuseum, Norra Hamngatan 12

Tid: Registrering och morgonfika kl 8.15. Program 9.00-16.00

Kostnad: 450 kronor. Lunch och fika ingår.

Betalning sker via faktura i efterhand.

Konferensen sker i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan.

Anmäl dig här!

Vi tar emot anmälan fram till den 19 oktober.

Vid frågor kring anmälan ring:
Studieförbundet Vuxenskolan Västra Götaland tfn 0522-65 33 33

Foto: AnnaCarin Isaksson

Afterwork!
Direkt efter konferensen finns möjlighet för alla vuxensyskon att mötas på after work! Om du är intresserad kontakta Rakel senast den 19 oktober så bokar vi bord på något trevligt ställe. Var och en betalar för sig. Varmt välkomna!

Bild till nyhetsartikeln