Hoppa till sidans innehåll

Årets ledare inom demensvården jobbar på Bräcke diakoni

20 maj 2024

Bräcke diakonis verksamhetschef Marie Fredsdotter har utsetts till årets ledare av föreningen Gott ledarskap inom demensvården. I morgon finns hon på plats på Demensdagarna på Svenska mässan.

– Jag är jätteglad för det här priset, sa Marie Fredsdotter när hon tog emot priset av professor Ingemar Skoogh. Hon lyfte målgruppen som hon jobbar med, yngre personer med kognitiv sjukdom och vikten av att möta dem där de är just nu i livet och att det är oerhört viktigt att det finns bra boenden för den här gruppen. Hon pratade även arbetssättet på Västergården, sina medarbetare och att de gärna delar med sig av sina arbetsmetoder till andra.

– Det handlar om kompetens, schemaläggning, påverkan och att lära tillsammans. Det finns många lösningar som inte kostar så mycket resurser, säger Marie Fredsdotter.

Ingemar Skoog, professor vid GU och Agecap delade ut priset och sa att det är viktigt att uppmärksamma målgruppen yngre eftersom de är mitt livet när de drabbas. Det gjorde även ordförande för föreningen Gott ledarskap i demensvård som läst upp motiveringen.

– Det är inte bara en person som drabbas när sjukdomen slår till så här tidigt. Det är en hel familj, med partner, barn, och föräldrar, sa Marianne Melkersson.

Marie Fredsdotter har tilldelats ett stipendium om 50 000 kronor för fortsatt kompetensutveckling.

På diplomet står att läsa:

“Med trygghet mod och självinsikt leder Marie Fredsdotter Bräcke diakonis unika enhet för 25 personer under 65 år med demenssjukdom”

När den enda vägen att gå är vilse, då krävs trygga ledare, skriver föreningen för gott ledarskap i sitt pressmeddelande.


Nyfiken på boendet som Marie är chef för? eller besök oss på Demensdagarna 21-22 maj på Svenska mässan.

Läs mer på www.brackediakoni.se/vastergar…

Bild till nyhetsartikeln