Hoppa till sidans innehåll

Bli volontär familjekontakt i Alingsås

12 april 2018

Vill du göra verklig skillnad i en familjs vardag och bidra med din tid? Har du erfarenhet av barn? Då kanske du passar som volontär familjekontakt.

Bräcke diakoni Home-Start är ett familjestödsprogram där volontärer, så kallade familjekontakter, besöker småbarnsfamiljer med minst ett barn under sex år någon gång i veckan. Tanken är att erbjuda familjer stöd och avlastning under en begränsad period. Verksamheten utgår från, och finns till för familjer som bor i Alingsås kommun. 

Som volontär familjekontakt matchas du ihop med en småbarnsfamilj och tanken är att du ska finnas tillhands för dem två – fyra timmar varje vecka under en begränsad period från tre månader upp till ett år. Stödet ges i första hand i familjens hem. Du ger av din tid och erfarenhet med det familjen behöver hjälp med. Det kan handla om att vara en samtalspartner, att ge praktisk hjälp eller att lotsa familjen att hitta vägar in i en gemenskap. 

Vad ger det dig?

Förhoppningen är att du får uppleva många givande möten med nya människor, såväl familjer som andra familjekontakter. Du kommer garanterat att få mer livserfarenhet och nya upplevelser. 

Vad krävs för att bli familjekontakt?

  • Du är själv förälder eller har erfarenhet av att arbeta med barn.
  • Du har tid och vilja att besöka en familj 2-4 timmar per vecka under en period från tre månader upp till ett år.
  • Du är en ansvarstagande och lyssnande person
  • Du vill ge din tid som frivillig, till någon som behöver dig
  • Du behöver lämna in utdrag ur Polisens belastningsregister
  • Du ska genomgå introduktionsutbildning hos Bräcke diakoni Home-Start
  • Du lämnar ett tystnadslöfte

Låter det som något för dig? Varmt välkommen att höra av dig till koordinator Maria Blad på tel: 031 50 27 65 eller via e-post maria.blad@brackediakoni.se Nästa introduktionsutbildning börjar den 30 maj. Se inbjudan och program

Bild till nyhetsartikeln