Hoppa till sidans innehåll

Boken om Bräcke diakoni på Bokmässan

25 september 2023

Bräcke diakoni tar plats på årets Bokmässa i Göteborg då författaren Per Eckerdal berättar om boken Viljan att se, kraften att förändra – Bräcke diakoni under 100 år.

På Svenska kyrkans scen Se människan samtalar han bland annat med Susanne Rappmann, biskop i Göteborgs stift. Biskopen är samtalsledare och kommer att styra vilka frågor som hamnar i fokus men självklart kommer det att handla om bokens innehåll. I den skildras hur Bräcke diakoni startade med sjukvårdsutbildning för diakonissor, med syfte att hjälpa fattiga och utsatta människor till att idag bli en av Sveriges största aktörer inom idéburen välfärd.

Mikael Ringlander, programansvarig för Svenska kyrkans scen, betonar att Bräcke diakoni är en betydelsefull del av Göteborgs historia.
– Bräcke diakoni har varit en viktig institution genom historien med diakonissautbildningen och det diakonala ansvaret. Boken är välskriven och man får en exposé över Göteborgs utveckling.

Mikael Ringlander lyfter också fram stiftelsens roll i dag.
– Bräcke diakoni är en motvikt till kommersiella bolag och det är viktigt att vi värnar en sådan aktör, säger han.

Lyssna på samtalet fredag 28 september. På eftermiddagen kommer Per Eckerdal också att prata om boken på Forskartorget, då förlaget Näringslivshistoria är arrangör. Du kan även se samtalet på Svenska kyrkans scen via länk, som kommer att finnas på Svenskakyrkan.se.

Bild till nyhetsartikeln