Hoppa till sidans innehåll

Bräcke diakonis vd till Röda korset

9 januari 2018

Martin Ärnlöv, direktor och vd på Bräcke diakoni, har utsetts till ny generalsekreterare för Röda korset. Han tillträder sin nya tjänst den 26 mars 2018.

Bräcke diakoni har under flera år utvecklats till en av Sveriges största och mest dynamiska idéburna vård- och omsorgsaktörer. Nu går organisationens direktor/vd, Martin Ärnlöv, vidare till ett nytt uppdrag som generalsekreterare för Svenska Röda Korset.

– Det ska bli spännande att få leda Svenska Röda Korset i en tid då de humanitära behoven i Sverige och världen innebär så många utmaningar. Det finns en enorm kraft i civilsamhället och människors engagemang, som jag ser fram emot att ta vara på och fortsätta utveckla, säger Martin Ärnlöv.

Martin Ärnlöv har varit direktor/vd på Bräcke diakoni sedan 2008 och är en viktig del i organisationens starka tillväxt. Att byta ledare är alltid en utmaning men organisationen kommer fortsätta sin expansiva utveckling med målet att bygga en stark idéburen aktör inom vård och omsorg. Och visionen är precis som tidigare att vara med och bidra till ett medmänskligare samhälle för alla.

– Det är alltid tråkigt att förlora uppskattade medarbetare, men utnämningen visar samtidigt att Bräcke diakoni väcker uppmärksamhet i allt bredare led. Det är också ett kvitto på vår förmåga att utveckla bra ledare, säger Ionie Oskarson, ordförande för Bräcke diakoni.

Rekryteringen av en efterträdare till Martin Ärnlöv påbörjas inom kort.

Kontaktpersoner

Ionie Oskarson, styrelseordförande Bräcke diakoni
ionie.oskarson@telia.com, 0705-748 505

Martin Ärnlöv, direktor på Bräcke diakoni
martin.arnlov@brackediakoni.se, 070-241 62 23 

Här kan du läsa mer om oss
https://www.brackediakoni.se/vilka-ar-bracke-diakoni/om-oss

Bild till nyhetsartikeln