Hoppa till sidans innehåll

Bräcke hospice Helhetsvården öppnar igen

31 augusti 2023

Bräcke hospice Helhetsvården öppnar igen. Verksamheten är nu fullbemannad och under sommaren har man satsat både på kompetensutveckling och att förbättra lokalerna.

I mitten av juni pausade Helhetsvården verksamheten på grund av brist på sjuksköterskor och svårigheter att rekrytera. Men nu är personal på plats och verksamheten öppnar 11 september.
– Vi har rekryterat flera sjuksköterskor och säkerställt den medicinska kompetensen. Personalen ser verkligen fram emot att möta gäster nu, säger Louise Gehandler, verksamhetsutvecklare på Bräcke diakoni som samordnat och stöttat i förbättringsarbetet av Helhetsvården som skett under sommaren.

  Det har handlat dels om att fräscha upp lokalerna, kompetensutveckling och att se över rutiner. Personalen har bland annat besökt andra hospice och palliativa sjukvårdsavdelningar för att få kunskap om hur de arbetar.
  – Vi har inspirerats av andra verksamheter, men vi har också fått en bekräftelse på att vi redan gör mycket som är bra, säger Louise Gehandler.

   När verksamheten startar upp kommer det ske genom ett stegvis intag av gäster till de tio platser som Bräcke hospice Helhetsvården erbjuder. Trycket på platser på hospice är högt i regionen och öppningen välkomnas av många.
   – Vi har fått höra att vi saknas och att nystarten är efterlängtad av andra hospice och vårdaktörer i Göteborg.

   Bild till nyhetsartikeln