Hoppa till sidans innehåll

Driftchef nomineras till ledarskapspris

2 oktober 2024

Bräcke diakonis driftchef Erik Andersson har nominerats till utmärkelsen Guldkransen 2024 av sin egen chefsgrupp.

Priset delas ut till landets bästa chef inom vård, omsorg och socialt arbete och har som syfte att lyfta fram förebilder som inspirerar och ger kraft till nuvarande och framtida chefer. Bakom utmärkelsen finns fackförbundet Ledarna som efter intervjuer och granskning valt ut 15 chefer som lyfts fram som förebilder.

Birgitta Niste, driftområdeschef för området funktionsstöd tog initiativet att nominera Erik Andersson.

Varför är Erik en bra chef?

– Erik är en kunnig, prestigelös, engagerad och lyhörd chef. Med sin personlighet och arbetssättet Förbättringskraft får han Bräcke diakonis verksamheter att sträva mot och uppnå gemensamma mål. Arbetet inom Drift vård och omsorg, präglas av hjälpsamhet, samarbete och att medarbetares kompetens är viktig och tas tillvara.

– Han är den bästa chef jag har haft och jag har haft många chefer och många bra. Alla kommer till sin fulla potential med en sådan ledare, säger Birgitta Niste.

Erik själv blev överraskad av nomineringen.

Jag känner mig otroligt tacksam och ödmjuk inför så fina ord. Jag är stolt och glad över att få arbeta tillsammans med så många engagerade och kompetenta personer, säger han.

Som driftchef på Bräcke diakoni är Erik Andersson den som ansvarar för driften av Bräcke diakonis 40 verksamheter. Han ser till att stiftelsens strategiska och operativa arbete hänger ihop.

Om Livos & Guldkransen
Ledarna inom Vård, Omsorg och Socialt arbete (LiVOS) är en del av fackförbundet Ledarna. Delar ut utmärkelsen Guldkransen till landets bästa chef inom vård, omsorg och socialt arbete. Vem som vinner Guldkransen 2024 avgörs 17 oktober.