Hoppa till sidans innehåll

Fondmedel säkrar hundassisterad terapi för barn och unga

8 november 2018

Bräcke diakoni har beviljats två betydande bidrag att använda i arbetet med hundassisterad terapi för barn och unga i sina verksamheter.

Stiftelsen Solhem och Broströmska Stiftelsen har tillsammans sett till att denna unika form av terapi för barn och unga med flerfunktionsnedsättningar säkrats ett år framåt. Ulla Andreasson är verksamhetschef på Barn- och ungdomsboendet Östergården.

– Offentliga medel kommer aldrig att räcka till för den här typen av terapi, de behövs på andra ställen. Vi måste istället leta efter andra sätt att finansiera projekten. Fondansökningar är ett sådant sätt.

Terapihundar kan nå fram till personer med funktionsnedsättning på ett sätt som människor inte alltid kan. När hundar används som stöd för barn med funktionsnedsättningar blir barnen lugna och motiveras att röra på sig genom olika lekar. Det räcker att hundarna är på plats för att barnen ska känna sig mer motiverade att träna.

– I framtiden hoppas vi att, med hjälp av gåvor från företag och privatpersoner, kunna utveckla arbetet med hundassisterad terapi än mer. Det finns massor av möjligheter, men nu vet vi alltså att vi kan fortsätta erbjuda våra barn och unga på Östergården fyrfota besök ett tag framöver, säger Ulla Andreasson.

Bild till nyhetsartikeln