Hoppa till sidans innehåll

”Jag tycker verkligen om att följa ungdomarna”

8 december 2023

La Lindbladh är arbetsterapeut på Bräcke elevhem och habilitering Riksgymnasiet i Göteborg. Hon älskar sina intensiva arbetspass med en elev i taget. La är en av alla de medarbetare som skapar pusslet Bräcke diakoni.

”Jag började på Bräcke diakoni i januari i år. Då var jag på habiliteringen på Hisingen. Sedan september jobbar jag som arbetsterapeut på Riksgymnasiet. Jag är jätteglad att jag kunde börja här! Jag har tänkt i flera år att detta skulle passa mig.

Vi jobbar mycket en mot en. Jag får följa ungdomarna under ett helt läsår, kanske genom hela skoltiden. De flesta elever träffar vi en gång i veckan. Jag älskar att ha de här intensiva passen med bara en elev i taget. Vi gör en kartläggning över elevens styrkor och svagheter, sedan är det ungdomen själv som bestämmer vad vi ska göra under behandlingstiden. Det är på deras villkor. Vi har bland annat ett kök och en verkstad där vi gör aktiviteter som tränar olika färdigheter som är viktiga för elevens vardag och för att de ska behålla eller stärka sin motorik och sina kognitiva funktioner. Vi har även ett tätt samarbete med personalen i skolan och på elevhemmet. Den största utmaningen för mig just nu är att landa i alla rutiner här på Riksgymnasiet. Det är mycket nytt att ta in och lära sig.

Har även eget företag
Jag tog examen i Tyskland 2001 och därefter jobbade jag där under flera år som arbetsterapeut för barn. Jag har även arbetat i fem år som arbetsterapeut inom Göteborgs stad. Att vara arbetsterapeut på Riksgymnasiet liknar på många sätt arbetet jag hade i Tyskland, även där jobbade vi en mot en med individuella lösningar, vilket är något jag trivs väldigt bra med. Jag är jätteglad över att ha hittat tillbaka till ett liknande arbete, nu har jag landat igen. Jag tycker verkligen om att kunna följa ungdomarna och att jobba med dem individuellt.

Min tjänst är på 50 procent och det passar mig utmärkt. Jag har även eget företag där jag hjälper människor att stärka sin inre hälsa. Energiarbete och kristallhealing är en stor del av det, jag ger bland annat utbildningar i healing.

Hoppas att jag får jobba kvar här länge!
Nu har jag verkligen hittat en bra rytm i livet och det passar min livsfilosfi. Jag har en fin balans mellan tre delar som är viktiga för mig: Jag har tid för mitt egna företag, jag har tid för att vara med min man och jag har tid för de fantastiska ungdomarna som jag får jobba med på Riksgymnasiet. Torsdagseftermiddagar är La-tid, de har jag bokat bara för mig själv.

Behovet av arbetsterapeuter här på Riksgymnasiet kan variera beroende på antalet elever vi har varje termin men jag hoppas att jag kommer få möjlighet att jobba kvar här länge!”

Stolta och engagerade medarbetare är ett av fyra fokusområden som Bräcke diakoni satsar på för att kunna göra mer för fler. Området har fått hashtagen #jagärbräckediakoni. Under den vill synliggöra det som både stärker den interna stoltheten och höjer statusen på att jobba inom vård och omsorg. Hitta mer innehåll genom att söka på #jagärbräckediakoni i våra sociala och digitala kanaler.