Hoppa till sidans innehåll

Ordförande för Västra Götalandsregionens privata vårdcentraler kommer från idéburna sektorn

3 april 2016

I princip samtliga privata vårdgivare inom primärvården i Västra Götalandsregionen är medlemmar i PrimÖR. Från och med april heter ordföranden Erik Andersson och kommer från Bräcke diakoni. – Jag tror att kvalitetsfrågorna kan få ännu större genomslag genom detta, säger Erik Andersson.

PrimÖR fungerar som en länk mellan Västra Götalandsregionen och de privata vårdgivarna i regionen. Det gäller såväl information och kunskapsutbyte som vid implementering av nya metoder, riktlinjer och verktyg.

Sen april är Erik Andersson, områdeschef hos oss på idéburna Bräcke diakoni, ordförande i PrimÖR.

Under den första tiden har Erik siktat in sig på att öka samarbetet mellan vårdgivare.

 – Vi deltar redan i regionens samarbete med Stockholm och Skåne kring framtidens vårdinformationssystem. Det är viktigt att ha en fortsatt konstruktiv dialog med politiker och tjänstemän inom Västra Götalandsregionen.

 Genom att representera den idéburna sektorn tror Erik att kvalitetsfrågorna kan få ännu större genomslag inom PrimÖR. 

 – PrimÖR har redan ett tydligt fokus på kvalitet i vården och det vill jag gärna utveckla och ta tillvara på. Det visar också att PrimÖR inte främst är ett forum som avhandlar vinstmaximering och kostnadsfördelning utan en organisation vars främsta drivkraft faktiskt är att bidra till att skapa en bra primärvård.

Bild till nyhetsartikeln