Hoppa till sidans innehåll

Projekt StrÅng har gjort sin första kurs i stresshantering för personer med funktionsnedsättning

25 april 2017

Projektet rapporterar själva: 

Den 20 april gick startskottet för StrÅngs första stresshanteringskurs. Åtta deltagare kommer nu att under 20 timmar uppdelat på 6 tillfällen, få prova olika stresshanteringstekniker samt reflektera över vad som stressar och hur stressen påverkar kropp och själ.

Vi håller till på Dalheimers hus samt i Hyresgästföreningens lokaler på Första Långgatan.

Flera föreläsare är inbjudna och föreläser om bland annat yoga, mindfulness, basal kroppskännedom och vardagsrevidering. Viktigt under kursen blir att samla in deltagarnas upplevelser av de olika metoderna samt förslag till anpassning utifrån rörelsenedsättningen.

Till den första kursen har deltagare fått anmäla sig som är mellan cirka 16 – 50 år och som har god funktion i armarna och sämre i benen. Under hösten 2017 kommer ytterligare två liknande kurser att hållas. Till höstens första kurs hälsas deltagare välkomna som har spasticitet medan den sista kursen planeras för en mixad deltagargrupp.

Vi ser fram emot alla spännande kurstimmar och vad vi kommer att lära oss av ny kunskap. Det är roligt att nu äntligen vara i gång med våra kurser efter ett gediget planeringsarbete.

Den kunskap och de erfarenheter som stresshanteringskurserna ger kommer att ligga till grund för den metodbok som ska skrivas under år 3, projektets sista år.

Projekt StrÅng är ett treårigt projekt som finansieras av Arvsfonden och som drivs av Bräcke diakoni. Medsökande är Unga Rörelsehindrade Göteborgsklubben. Projekt StrÅng har nyligen påbörjat sitt andra år.

Kontakta oss gärna:
Sara Jonåker, projektledare
Tel 031-502672
sara.jonaker@brackediakoni.se

Gunilla Axefalk, projektmedarbetare
Tel 031-502673
gunilla.axefalk@brackediakoni.se

Bild till nyhetsartikeln