Hoppa till sidans innehåll

Se livesändningen från Marie Cederschiöld-dagarna 7-8 mars

6 mars 2024

I dag torsdag drar Marie-Cederschiöld-dagarna igång. En mötesplats för forskare och praktiker där idéburna organisationers särart lyfts fram. I år är temat Samtal om Livet och döden – ett jämlikhetsperspektiv.

Från Bräcke diakoni deltar bland andra vår diakon Peter Lendefors som pratar om diakoners roll i idéburna organisationer och vikten av existentiella samtal. Vi får också veta vem kvinnan som gett namn åt högskolan egentligen var. En pionjär i sin samtid men bortglömd av historien menar Ann-Sofie Ohlander, professor som grävt i arkiven. Vi samtalar också om utmaningar när barn med svåra funktionsnedsättningar överlever sina föräldrar och varför är det så bra att personer som bor på vård- och omsorgsboenden för äldre och förskolebarn möts i vardagen, och mycket mer.

Missa inte detta!

Har du inte anmält dig, men vill delta så är det inte försent! Konferensen livesänds via You tube. Att delta är helt kostnadsfritt.

Länken hittar du på högskolans hemsida – Marie Cederschiölddagarna

Evenemanget 7-8 mars anordnas av Marie Cederschiölds högskola ihop med dess fyra ägare: Stockholms sjukhem, Stora Sköndal, Ersta diakoni samt Bräcke diakoni.

Programpunkter i urval- Läs mer

Om Marie Cederschiöld – en pionjär i sin samtid

Livskvalitet i mötet mellan barn och äldre

Webbaserat stöd för närstående till svårt sjuka personer

Diakoners roll i idéburna organisationer

Bild till nyhetsartikeln