Hoppa till sidans innehåll

Skumpa och sol när Estelle invigdes

1 september 2017

Hon har jobbat som undersköterska på Rehabcentret Treklöverhemmet i 32 år. Så det var ingen slump att det var hon som höll i saxen när det var dags att klippa bandet. Anna-Karin Olsson fick inte bara äran att var först ombord, hon har dessutom utsetts till gudmor för båten som i dag fick sitt namn.

– Det var nervöst men det kändes bra. Dessutom var det bra övning, för imorgon ska jag på bröllop och hålla tal igen, säger hon med ett skratt. 

Estelle är båten som ska förverkliga drömmar. Det är en båt som ska lyckas få det att kännas lika självklart för alla, att kunna möta havet och vågorna och ta sig i land, precis där man önskar, oavsett vad man varit med om eller vilka förutsättningar man fått. 

En av deltagarna på som fått åka med på smygturerna som gjorts i sommar är Bruno Källebring.

– Det är så viktigt att känna att man har den friheten så att man kan komma ut på havet. Att man kan få känna vinden. Och hon är en rejäl båt som dessutom går snabbt. 

Brith Walter är sjukgymnast på Treklöverhemmet. Hon tycker Estelle är en fantastisk gåva och har inte svårt att förklara fördelarna med att träna ombord på en båt.  

– Det finns många aspekter av det här. Alla mår vi bra av att komma ut i naturen. Det är avslappnande eftersom hjärnan inte behöver tolka alla intryck. Men det finns såklart även inslag av träning ombord på båten. Både fysiskt, att till exempel öva balans, och kongnitivt, att läsa sjökort eller försöka lokalisera sig. Sen skapar den gemensamma minnen och knyter samman människorna som är här. Det är också oerhört värdefullt, säger hon. 

Rehabcentret Treklöverhemmet kunde köpa denna specialbygda båt tack var ett bidrag från Stenstiftelsen på 700 000 kronor. Även Änggårdsstiftelsen bidrog med 100 000 kronor. 

 

Är du nyfiken på hur det såg ut när båten blev till?

Här finns bilderna från processen!

 

 

Bild till nyhetsartikeln