Hoppa till sidans innehåll

Treklöverhemmet läggs ned

I början av juni fattade Bräcke diakonis styrelse beslut att avveckla all verksamhet på Bräcke rehabcenter Treklöverhemmet i Ljungskile. Nu har beslutet förhandlats med facket och nedläggningen har blivit ett faktum.

Uppmärksamheten kring beslutet har varit stor i media och många tidigare gäster och intresseföreningar har uttryckt såväl oro som beskrivelse till oss och i media. För medarbetarna på Treklöverhemmet har det varit en tuff period.

Erik Andersson, driftchef för stiftelsen kommenterar beslutet:
– Vår bedömning är att beslutet är nödvändigt för att säkra stiftelsens långsiktiga ekonomiska stabilitet. Men det är med sorg vi ser oss tvungna avveckla en så välrenommerad verksamhet, där många personer genom åren fått vård med mycket hög kvalitet, säger han.

Bakgrunden till att verksamheten avvecklas är svårigheter att få ekonomin att gå ihop. En viktig faktor är att Västra Götalandsregionen remitterat för få patienter. En liten ljusglimt finns dock för såväl medarbetare som målgruppen för rehabiliteringen som bedrivits på rehabcentret.

– Vi kommer arbeta för att det skall finnas möjlighet att få samma typ av rehabilitering även fortsättningsvis i Västra Götalandsregionen, i första hand genom att det nuvarande avtalet förs över till någon av Bräcke diakonis övriga verksamheter i regionen, säger Erik Andersson.