Hoppa till sidans innehåll

Vi fortsätter driva unika mötesplatser

26 april 2021

Arvsfondsprojektet TilLiten är slut. Men vi kan nu berätta att vi på Bräcke diakoni får fortsätta driva mötesplatser för barn med funktionsnedsättning och deras föräldrar – och det redan i år.

Med erfarenheten och kunskapen från projektet i ryggen svarade vi på Bräcke diakoni på en upphandling från socialförvaltningen i stadsdelen Nordost i Göteborg och vann.

– Vi är otroligt glada för det här. Under de månader vi har samarbetat med socialförvaltningen i Nordost har vi sett hur viktigt det är att det finns stöd för dessa familjer, säger Ulrika van den Berg. 

Medarbetarna där har precis som vi sett att det finns ett stort behov av en mötesplats, information och utbildning. Därför är en del av samarbetet digitala föreläsningar som tolkas till arabiska och somaliska av kulturtolkar.

Nu hoppas vi att fler kommuner tar efter och vill skapa egna mötesplatser. TilLiten har tagit fram ett häfte som ger tips och råd om hur man kan gå tillväga. Detta finns att ladda ned på https://www.brackediakoni.se/tilliten men vi kan även skicka tryckta häften till den som vill ha.

 

Nyfiken på de nya mötesplatserna i Nordost?
TilLitens hemsida och Facebooksida hittar du mer info.

 

Projekt TilLiten drivs av Bräcke diakoni och har finansierats av Allmänna arvsfonden. Projektet avslutades i mars 2021. Så här beskriver projektledare Ulrika van den Berg TilLiten:

”TilLiten är en plats där man kan få vara “bara” förälder. För föräldrar vars vardag präglas av tider hos vården, habiliteringen, hjälpmedelscentraler och socialtjänst och som kanske själva påverkas fysiskt eller psykiskt av det liv som de inte valt, men som blev deras. För de här föräldrarna kan möjligheten att för en stund få vara ”norm”, ha roligt med sitt barn och byta erfarenheter med andra föräldrar göra stor skillnad.”

 

Bild till nyhetsartikeln