Hoppa till sidans innehåll
Bräcke äldreboende Ginstgården

Boende för dig med kognitiv sjukdom

Vi utgår därför från dina individuella behov och förutsättningar och möter dig där du är. Ginstgården är ett boende för dig med kognitiv sjukdom (demenssjukdom) som drivs av Bräcke diakoni på uppdrag av Alingsås kommun.

Så ansöker du om en plats på Ginstgården

1

Ansökan

Ta kontakt med vård och omsorgsförvaltningen i kommunen och beskriv ditt behov. Eller ansök direkt genom att fylla i en blankett.

2

Beslut

Din handläggare beslutar om du har rätt till så kallat särskilt boende. Om du fått ett positivt beslut kan du önska att bo på Ginstgården.

3

Val av boende

Du kan önska boende, men det är kommunen som avgör om du får bo på Ginstgården. Innan du väljer boende får du gärna kontakta och besöka oss.

4

Inflyttning

Så snart du blivit beviljad en plats hos oss kontaktar vi dig, och om du vill dina anhöriga för att planera din inflyttning tillsammans.

För vem passar Ginstgården?

Vi vänder oss till dig som är över 65 år och har behov av omvårdnad och stöd i vardagen dygnet runt på grund av kognitiv sjukdom (tidigare kallad demenssjukdom).

På Ginstgården fokusera vi på det friska och det du fortfarande kan. Vi brukar säga att vi inte behandlar alla lika, för vi är olika. Vi vill att du ska bli bemött just så som du vill bli bemött. Din vilja, dina behov och förutsättningar är vår utgångspunkt.

9426 kopiera

Del av en vårdkedja

I Alingsås driver vi på Bräcke diakoni även vårdcentral, rehabmottagning och hemtjänst. Vi har ett speciellt äldretam som besöker sig som behöver vård i hemmet. Vi driver hemtjänst och vi är med och driver Minnenas café som är en mötesplats för dig med kognitiv sjukdom och din partner. Vi följer dig kort och gott genom hela vårdkedjan.

Bräcke-Vårdcentral-Centrum-20220929017

Äldreteam

För oss är det viktigt att du känner dig trygg i dina kontakter med oss på Vårdcentralen Centrum. Därför har vi ett äldreteam som riktar sig speciellt till dig över 75 år.

Äldreteamet kan hjälpa dig med till exempel telefonrådgivning, hembesök, hälsosamtal i hemmet, förmedla kontakt med rehab, fotvårdsterapeut och dietist, tipsa om möjliga stödinsatser, svara på frågor om till exempel sjukdomar och läkemedel.

Till vårdcentralen Centrum

Fika kaffekopp webb

Minnenas café

På Minnenas café träffas vi som känner någon eller som själva har fått en kognitiv svikt. Vi fikar, lyssnar på musik, skrattar och tar tillvara på livet. Tillsammans. Lär dig saker som du inte visste om sjukdomen – och dela med dig av det du vet.

När och Var?
Första tisdagen varje månad ses vi kl 17.00–19.00 på Hagagården, Noltorps träffpunkt. Vi bjuder på fika och intressanta föreläsningar.

 

Minnenas Café

IMG 0255

Hemtjänst med extra hjärta

Med rätt hemtjänst kan du bo kvar hemma så länge du önskar. Vi vill gärna vara med och göra det möjligt. Då det är viktigt för oss att du är delaktig och själv bestämmer hur du vill ha det.

Med äldreteam på vårdcentralen, hemtjänst och äldreboende kan vi följa dig som har en kognitiv sjukdom från diagnos till flytt.

Till vår hemtjänst

Följ oss i vardagen

Följ med i vad som händer hos oss på Bräcke äldreboende Ginstgården. Vi finns på instagram. #bracke_ginstgarden

Skärmbild 2023-06-07 113957

Del av något större

Bräcke vård- och omsorgsboende Ginstgården är en av många verksamheter inom Bräcke diakoni. Vi är en idéburen stiftelse med över hundra års erfarenhet som vill göra livet bättre, i det lilla och i det stora. Det gör vi inom stöd, vård och omsorg med fokus på varje människas unika livssituation. Vi använder överskott för att göra mer för fler, nu och i framtiden. Tillsammans gör vi skillnad, för ett medmänskligare samhälle. 

Bracke-DV-Verksam-Goteborg-20220928018