Hoppa till sidans innehåll

Att bo på Ginstgården

Att drabbas av kognitiv sjukdom påverkar till stor utsträckning det dagliga livet. Beroende på vilken demenssjukdom som du har drabbats av kan du ha svårt med minnet, att hitta, att utföra olika praktiska sysslor eller att avläsa sociala regler. Vi anpassar stöd, omsorg och omvårdnad utifrån ditt individuella behov av hjälp och stöd i det dagliga livet.

På Ginstgården får du stöd i att kunna leva ditt liv så självständigt som möjligt. Tillsammans med dig och dina närstående tar vi reda på vilka resurser, möjligheter, svårigheter och hinder som finns i din vardag. Du får stöd i att använda dina resurser för att hantera det som inte fungerar. Här får du stöd och omsorg dygnet runt av personal som är utbildad för att ta hand om dig som har en kognitiv sjukdom.

Vi bemöter alltid dig med respekt och värnar  din rätt att själv få bestämma.

Välkommen till Bräcke äldreboende Ginstgården!

Interiör

Vi erbjuder

Mer om boendet

Äldreboendet Ginstgården i Alingsås har 32 platser för personer med demenssjukdom. Ginstgården drivs på uppdrag av Alingsås kommun. Verksamheten är således reglerad i avtal vad gäller kvalitet och innehåll. Du hyr din lägenhet av Alingsås kommun med eget hyreskontrakt. Inflyttning sker efter kommunalt biståndsbeslut.

Boendet ligger i stadsdelen Bolltorp. Här finns bra promenadvägar och det är nära till affär.  Boendet ligger granne med en förskola som vi tillexempel brukar anordna midsommarfirande ihop med.

Ansök om plats

Låter Ginstgården som ett boende för dig? Om du har behov av stöd och omsorg dygnet runt kan du bli beviljad bistånd av kommunen som sedan avgör om du får flytta hit.

0903 kopiera

Aktiviteter

Måndag: Gemensam fikastund

Tisdag: Damklubb, herrklubb och högläsning, rullande schema var tredje vecka

Onsdag: Gemensam promenad /Bingo

Torsdag: Gudstjänst varannan vecka, jämn vecka

Fredag: Ginstkören, Terapihundarna Figge och Iza

Övriga aktiviteter: Matning av akvariefiskar, skötsel av våra höns sommartid, litteratur, spel, korsord, taktil massage, reminiscens, musik, trädgårdsaktiviteter, baka, rita och måla.

Vi erbjuder även personcentrerade aktiviteter kopplade till levnadsberättelsen samt individuella utflykter.

 

Inslag från Ginstgården

Se filmen om Bräcke diakoni som bland annat spelats in här på Ginstgården i Alingsås.

Cookies krävs

Du behöver acceptera vår användning av tredjeparts-cookies för att kunna se detta Youtube-klippet.

Se klippet på Youtube istället