Hoppa till sidans innehåll

Så här fungerar det på TriBus

Kan ”inreda” själva

Bräcke hunddagis TriBus är ett litet hunddagis med plats för ca 20 hundar. Vi finns i området Bräcke nära Eriksberg på Hisingen. Hunddagiset består av två stora, ljusa hundrum indelat i boxar. Våra boxar är inredda med upphöjda liggplatser (soffor och fåtöljer) samt liggplatser på golvet, så att hundarna själva kan välja var de vill vila. Det finns också sköna filtar för de hundar som vill bädda och själva ”inreda” sin liggplats. Vi står för bäddar, filtar, handdukar, koppel, mat- och vattenskål och godis. I våra lokaler finns, förutom hundrum med boxar, ett stort rum med gott om plats för olika typer av aktivering.

Vår verksamhet genomsyras av att vi arbetar med positiv förstärkning. Vi gör det lätt för hunden att göra rätt och belönar hunden med det den tycker om. Vi anpassar miljön för att skapa en lugn och trygg atmosfär för hundarna. Vi lägger tid på att ge varje individ det den behöver och anpassar vårt arbetssätt efter det.

En dag på TriBus

Vi öppnar för inlämning av hundar klockan 7.15. Dagen startar med fika och planering av första promenaden. Sedan går vi ut på en cirka två timmar lång promenad i de fina områden som finns kring Bräcke. På promenaden får hundarna tid att nosa och utforska miljön. Vi passar också på att aktivera hundarna med lite balanslekar över stock och sten eller en parkbänk. Ibland går vi till hundrastgården där hundarna får leka och busa tillsammans. Efter promenaden är det lunch och vila. På eftermiddagen går vi en kortare promenad på ungefär en timma så att hundarna blir väl rastade innan de går hem för dagen.

Från klockan 15.00 går hundarna hem och dagiset stänger klockan 17.30 varje vardag (undantag finns för helgdagar, röda dagar och dag före röd dag, se nedan ”Öppettider och pris”).

Är du intresserad av en plats?

Vi tar emot tikar och kastrerade hanhundar som är minst ett år gamla. Din hund ska vara försäkrad, vaccinerad och id-märkt. För att din hund ska fungera och trivas i vår verksamhet finns det flera aspekter att ta hänsyn till. Din hund behöver trivas tillsammans med andra hundar. Det är viktigt att hunden kan vara både i hundgrupp, gå promenad tillsammans med andra och vila med hundkompisar i en box.

Din hund behöver ha en stor tolerans till nya människor och trivas att vara bland människor. Vi är en stor grupp medarbetare här med både anställda och personer i arbetsträning.

Vi går ofta  med 1–3 hundar per person på våra promenader så din hund behöver kunna gå bra i koppel. Då vi rör oss i många olika miljöer behöver hunden klara det och inte reagera nämnvärt på yttre stimuli så som hundmöten, fordon eller andra människor.

Vi förbehåller oss rätten att välja vilka hundar vi tar in i vår verksamhet. Är du intresserad och tror att din hund skulle fungera på TriBus är du välkommen med en intresseanmälan via mail tribus@brackediakoni.se. Skriv gärna om din hund är en tik eller hane, ras, ålder, eventuell tidigare dagisvana och hur hunden är till sin person. Vi ses först på ett studiebesök för att prata mer. Tror vi att din hund passar hos oss börjar vi alltid med två veckors inskolning för att både vi, hunden och ni som ägare ska känna att det fungerar som önskat.

Hör gärna av dig med din förfrågan!

Välkommen att höra av dig med din förfrågan via
e-post: tribus@brackediakoni.se

Se öppettider och priser här

Medarbetare på TriBus hunddagis

Maya Carlstedt

Handledare, Trädgård

076-503 26 63

maya.carlstedt@brackediakoni.se

Elin Wikström

Handledare, Hunddagis

0765-032594

elin.wikstrom@brackediakoni.se