Hoppa till sidans innehåll

Hemtjänst med extra hjärta

När du träffar våra medarbetare möts du av vänlighet och det bemötande du vill ha. Vi vill att du ska träffa personer du känner igen och vi strävar efter att våra medarbetare ska ha hög kompetens. Dina behov är vår utgångspunkt och vi vill göra det möjligt för dig att fortsätta leva livet – hela livet.

Trygg i ditt eget hem

Eftersom vi arbetar i ditt hem så är det en självklarhet att du ska känna dig trygg och stor hänsyn och respekt skall visas inför ditt privatliv och integritet. I så stor utsträckning som möjligt ska det också vara samma personer som kommer hem till dig.

För att du ska känna dig trygg när du öppnar din dörr har alla våra medarbetare id-bricka på sig. Du kommer också få en kontaktperson som ansvarar för det lilla extra samt kontakten med dig och, om du önskar, dina anhöriga.

Kompetens efter dina behov

Vårt mål är att alla våra medarbetare som utför vårdinsatser skall ha hög kompetens och vara utbildade undersköterskor. Dessutom har vi speciell kompetens när det gäller personer med demenssjukdom, psykisk ohälsa och palliativ vård.

Vi har ett  ”service team” som är specialister inom städ och service insatser. Dessa personer har inget krav på att vara utbildade undersköterskor eftersom de inte utför vårdinsatser, utan hjälper till med städ, tvätt, inköp, promenader, ledsagning, avlösning med mera.

Vill du veta hur vi arbetar?

Har du frågor eller funderingar om hur vi arbetar är du välkommen att kontakta oss.

Sagt om Bräcke hemtjänst:

”Jag sa att jag aldrig ska ha hemtjänst, men det har ändrat sig nu. Här träffar jag så mycket människor, fått kompisar och har lärt mig så mycket”

”Jag har haft en annan hemtjänst tidigare, men det är stor skillnad på bemötandet. Det känns bra att det är icke vinstdrivande”

Vi är Bräcke diakoni

Vi är Bräcke diakoni. En hundraårig, idéburen stiftelse, men också en innovativ välfärdsaktör. Vi drivs av viljan att göra skillnad, inte av att tjäna pengar. Det gör att vi kan tänka med både hjärta och hjärna. Vi finns här för dig och för dem du bryr dig om. Men också för att göra hela samhället medmänskligare.

20220928-Stegen-075