Hoppa till sidans innehåll

Så väljer du Bräcke hemtjänst

Du har rätt att själv bestämma över vem som ska utföra din hemtjänst och hur du vill att den ska vara. För oss är det viktigt att du är delaktig och själv bestämmer hur du vill ha det. Med lyhördhet och stor respekt gör vi vårt bästa för att du ska känna dig trygg och leva som du vill – i ditt eget hem!

1

Ansök om bistånd

Först behöver du ett biståndsbeslut från kommunen. Ta kontakt med en socialsekreterare i din stadsdel och berätta om ditt behov eller fyll i en blankett och skicka in.

Till ansökan
2

Gör ditt val

Med ett biståndsbeslut kan du välja vem som ska utföra din hemtjänst. Välj då Bräcke hemtjänst Göteborg. Vill du veta mer innan du gör ditt val är du välkommen att höra av dig!

Välj utförare
3

Gör upp en plan

När du valt oss kontaktar vi dig och bokar in ett möte. Inom ramen för ditt hemtjänstbeslut kommer vi tillsammans fram till vad som ska göras och när det ska göras.

Du som redan har hemtjänst men vill byta till Bräcke

 

Om du vill byta till Bräcke hemtjänst Alingsås gör det via via blanketten ”Val av utförare” på kommunens webbplats. Ladda ner, fyll i och skicka in blanketten eller kontakta kommunen så hjälper de dig. Du kan välja Bräckes hemtjänst om du bor i områdena Centrum, Haga, Hemsjö och Tuve.

Bracke-Aldreomsorg-Hemstjanst-Goteborg-20220930018

Mervärde Ringvän

Isolering kan vara påfrestande både psykiskt och fysikt. För att hjälpa dig att bryta isolering och känslan av ensamhet har vi på Bräcke diakoni tillsammans Räddningsmissionen i Göteborg tagit fram ett koncept vi kallar Ringvän.