Hoppa till sidans innehåll
Bräcke vård och omsorg i hemmet Linköping

Helhetsuppdrag i City syd

Med rätt vård och omsorg och hälsofrämjande insatser kan du bo kvar hemma så länge du önskar. Vi vill gärna vara med och göra det möjligt. Sedan 1 maj 2023 har Bräcke diakoni ett helhetsansvar för vård och omsorg i hemmet i område City syd i Linköping. Oavsett vad du behöver hjälp och stöd med är det våra medarbetare du möter.

 

Träffpunkter och lunchservering

Bräcke diakoni driver fyra träffpunkter med hälsofrämjande och sociala aktiviteter för dig som är över 65 år och bor i närområdet.  Du hittar dem på våra trygghetsboenden. Hit är du också välkommen att äta lunch för en mindre peng.

IMG 0350

Lunchmeny 

Här hittar du lunchmenyn för Bräcke restaurang. Vi serverar mat på samtliga trygghetsboendena samt lagar till dig som har matlåda via hemtjänsten.

 

Så skaffar du hemtjänst

Om du behöver stöd med vardagssysslor i hemmet eller personlig omvårdnad kan du ansöka om hemtjänst.

1

Ansökan

Först behöver du ett biståndsbeslut från kommunen. Ta kontakt med en socialsekreterare i kommunen och berätta om ditt behov eller fyll i en blankett och skicka in.

2

Beslut

Sedan 1 maj 2023 avgör din adress vem som utför hemtjänst hemma hos dig. Vi på Bräcke har områdena Berga/Ramshäll, Stolplyckan samt Valla/T1.

3

Planering

Om du bor i område City syd kontaktar vi dig och bokar in ett första möte. Inom ramen för ditt hemtjänstbeslut kommer vi tillsammans fram till vad som ska göras och när det ska göras.

Trygg i ditt eget hem

När du träffar våra medarbetare ska du alltid mötas av vänlighet och ett respektfullt bemötande. Eftersom vi arbetar i ditt hem så är det en självklarhet att du ska känna dig trygg och stor hänsyn och respekt skall visas inför ditt privatliv och integritet. I så stor utsträckning som möjligt ska det också vara samma personer som kommer hem till dig.

 

 

20220923-Boende-079

Områdesbaserad vård och omsorg

1 maj införde Linköpings kommun områdesbaserad vård och omsorg i hemmet. Det betyder att det är din adress som avgör vem du får som utförare. Bor du i område City syd som omfattar Berga, Ramshäll, Valla, T1 och Stolplyckan får du Bräcke diakoni. du behöver alltså inte välja oss. Är du osäker på vilket område du tillhör kan du använda kartfunktionen på kommunens hemsida.

Följ oss på instagram

@Bracke_linkoping

Få koll på vad som händer, tips om din hälsa och älr känna våra verksamheter. Vi finns på instagram. Följ oss och ta del av vår vardag i hemtjänsten, hemsjukvården, på trygghetsboenden, träffpunkterna och köket.

Nyheter Bräcke diakoni i Linköping

Visa alla nyheter

Nu inför vi telefontider

30 januari 2024

För att underlätta kontakten med oss inför vi nu telefontider. Dessa börjar gälla från 1 februari 2024. På dessa tider är vi extra tillgängliga: Vardagar: kl…

Läs nyheten

Äldreombudsmannen på besök

19 oktober 2023

Läs nyheten