Hoppa till sidans innehåll
Bräcke vård och omsorg i hemmet Linköping

Bo kvar hemma så länge du önskar

Med rätt vård och omsorg och hälsofrämjande insatser kan du bo kvar hemma så länge du önskar. Vi vill gärna vara med och göra det möjligt. Sedan 1 maj 2023 har Bräcke diakoni ett helhetsansvar för vård och omsorg i hemmet i område City syd i Linköping. Oavsett vad du behöver hjälp och stöd med är det våra medarbetare du möter.

 

Träffpunkter och lunchservering

Bräcke diakoni driver fyra träffpunkter med hälsofrämjande och sociala aktiviteter för dig som är över 65 år och bor i närområdet.  Du hittar dem på våra trygghetsboenden. Hit är du också välkommen att äta lunch för en mindre peng.

IMG 0350

Så skaffar du hemtjänst

Om du behöver stöd med vardagssysslor i hemmet eller personlig omvårdnad kan du ansöka om hemtjänst.

1

Ansökan

Först behöver du ett biståndsbeslut från kommunen. Ta kontakt med en socialsekreterare i kommunen och berätta om ditt behov eller fyll i en blankett och skicka in.

2

Beslut

Sedan 1 maj 2023 avgör din adress vem som utför hemtjänst hemma hos dig. Vi på Bräcke har områdena Berga/Ramshäll, Stolplyckan samt Valla/T1.

3

Planering

Om du bor i område City syd kontaktar vi dig och bokar in ett första möte. Inom ramen för ditt hemtjänstbeslut kommer vi tillsammans fram till vad som ska göras och när det ska göras.

Trygg i ditt eget hem

När du träffar våra medarbetare ska du alltid mötas av vänlighet och ett respektfullt bemötande. Eftersom vi arbetar i ditt hem så är det en självklarhet att du ska känna dig trygg och stor hänsyn och respekt skall visas inför ditt privatliv och integritet. I så stor utsträckning som möjligt ska det också vara samma personer som kommer hem till dig.

 

 

20220923-Boende-079

Områdesbaserad vård och omsorg

1 maj införde Linköpings kommun områdesbaserad vård och omsorg i hemmet. Det betyder att det är din adress som avgör vem du får som utförare. Bor du i område City syd som omfattar Berga, Ramshäll, Valla, T1 och Stolplyckan får du Bräcke diakoni. du behöver alltså inte välja oss. Är du osäker på vilket område du tillhör kan du använda kartfunktionen på kommunens hemsida.