Hoppa till sidans innehåll

Vi hjälper dig att hålla längre

Du som har behov av rehabilitering eller habilitering i ditt hem får det från Bräcke diakonis team med arbetsterapeuter och fysioterapeuter. Sedan 1 maj är vi utförare av hemrehabilitering i Linköping.

_D864143_Reimersholme_boende1

Rehabilitering i hemmet

Bor du i områdena Valla, T1, Ramshäll, Berga eller Stolplyckan och är i behov av hemrehabilitering är det Bräcke diakonis medarbetare du träffar. I hemrehabiliteringsteamet arbetar fysioterapeuter (sjukgymnaster) och arbetsterapeuter.

Vi ser till att du får en trygg hemgång efter sjukhusvistelse, hjälp med träning i rehabiliterande eller förebyggande syfte, bedömning av hjälpmedelsbehov, intyg vid behov av bostadsanpassning och bedömning av boendemiljö. Vi jobbar tillsammans med dig för att uppnå dina målsättningar.

De insatser vi gör gör vi för att bevara och/eller förbättra fysiska, kognitiva och/eller psykiska funktioner samt i förebyggande syfte.

Vi jobbar i ett multiprofessionellt team tillsammans med hemsjukvården (SSK) och hemtjänsten.

På två av våra trygghetsboenden Ramstorp och Översten finns även minigym där du kan träna på egen hand. Träning i minigymmen är gratis för personer över 65 år.

Kontakta  vår hemrehabilitering

Du som vill komma i kontakt med hemrehabiliteringen når oss på telefon: 013-29 44 30

Telefontid: Kl. 08.00-09.00.  Övrig tid tala in ett röstmeddelande så ringer vi upp så snart vi kan.

Öppettider återlämning hjälpmedel

Stolplyckans trygghetsboende
Föreningsgatan 37

Vardagar kl.  9.00-11.00

Hos oss kan du lämna tillbaka de hjälpmedel som du inte längre använder.

Flera vägar till rehabilitering

Om du av hälsoskäl inte kan ta dig till din vårdcentral kan du få hälso- och sjukvård i hemmet. Ansvarig läkare på vårdcentralen, alternativt arbetsterapeut, fysioterapeut, sjuksköterska i området där du bor bedömer om du har rätt till hemrehabilitering.

1

Ansökan

För att få hemrehabilitering krävs ingen remiss. Du kan själv önska hemrehabilitering. Du kan också bli rekommenderad rehabilitering av din fysioterapeut /arbetsterapeut.

2

Beslut

Om du bedöms ha rätt till hemrehabilitering och bor i vårt område blir du kontaktad av vårt rehabteam.

3

Plan

Tillsammans med dig gör vi upp en rehabiliteringsplan efter dina behov.

Vi hjälper även till med hjälpmedel

Vi hjälper även dig med hjälpmedel och med att skriva intyg för bostadsanpassning. Ta kontakt med vårt rehabteam så får du hjälp av våra arbetsterapeuter eller fysioterapeuter (sjukgymnaster).

20220923-Boende-032

Träna ihop med andra

Flera gånger i månaden har våra fysioterapeuter och arbetsterapeuter aktiviteter på våra trygghetsboenden. Vi ger dig verktyg för att behålla dina fysiska förmågor och förebygga ohälsa.

Se programmet för träffpunkterna.