Hoppa till sidans innehåll
Bräcke hemsjukvård Linköping

Vi stärker din hälsa

Hemsjukvård är till för dig som behöver hälso- och sjukvård, men inte kan ta dig till en vårdcentral eller mottagning. Sedan 1 maj 2023 utför vi på Bräcke diakoni hemsjukvård i Linköping.

 

Vem vår hemsjukvård finns till för

Du som inte kan ta dig till en vårdcentral på grund av sjukdom eller funktionsnedsättning har rätt att få hälso- och sjukvård i hemmet. Hemsjukvård kan ges både för kortare och längre perioder – allt efter behov – dygnet runt.

Samverkan med din vårdcentral

Att du får hemsjukvård betyder INTE att du behöver byta läkare. Du behåller läkarkontakten på den vårdcentral som du har valt och vi samverkar med denna och din läkare.

Vi på Bräcke diakoni ansvarar för hemsjukvård upp till sjuksköterskenivå. Om du har fler stödinsatser samverkar hemsjukvården med din hemtjänst och hemrehabilitering.

De som arbetar

Hos oss möter Du sjuksköterskor, fysioterapeuter och arbetsterapeuter som är grundad i en humanistisk människosyn som syftar till att förbättra, bibehålla samt återfå hälsa och hantera hälsoproblem. Våra medarbetare har kunskap inom rehabilitering, fysioterapi, medicinsk vetenskap, beteende vetenskap, omvårdnad och att skapa goda vårdrelationer. God kunskap finns även inom kognitiv sjukdom (demens) och palliativ vård (vård vid livets slut).

Kontakta hemsjukvården

För generella frågor om hemsjukvården är du välkommen att ringa oss på
telefon: 013-29 44 32

Så får du hemsjukvård

Om du har behov av vård ska du i första hand vända dig till din vårdcentral eller 1177 för bedömning. Om det visar sig att du har behov av hälso- och sjukvård i ditt hem kommer du att bli inskriven i hemsjukvården.

1

Ansökan

Kontakta din vårdcentral eller 177 för bedömning.

2

Beslut

Om du bedöms ha rätt till hemsjukvård skriver de in dig och tar kontakt med utföraren i det område som du bor i.

3

Första mötet

När du blir inskriven i hemsjukvården får du ett direktnummer till ansvarig sjuksköterska.

Ett helhetsuppdrag

Sedan 1 maj 2023 har Bräcke diakoni ansvaret för  hemtjänst, hemrehabilitering, hemsjukvård och trygghetsboende i Valla. Vi driver dessutom restaurang och träffpunkter som är öppna för allmänheten. Klicka dig vidare via länken för att läsa mer.

20220923-Boende-031