Hoppa till sidans innehåll

Trygghetsboende för dig som har hemtjänst

Bräcke diakoni driver fyra biståndsbedömda trygghetsboenden i centrala  Linköping, i området City syd. Dessa är Stolplyckan, Ramstorp, Solrosen och Översten.

Det som kännetecknar ett trygghetsboende är att det finns anpassade lägenheter för dig som är äldre, som främst behöver hemtjänst och inte längre upplever det tryggt att bo kvar hemma i så kallat ordinärt boende.

Hos oss bor du i en egen lägenhet men har samtidigt tillgång till viss gemensam service och gemensamma lokaler, som lunchservering som har öppet dagligen och träffpunkt med olika sociala och hälsofrämjande aktiviteter. På två boenden finns även minigym där du som är över 65 kan träna gratis.

Så väl lunchservering, som träffpunkt och minigym är öppna för alla i närområdet som är över 65 år.

Multiprofessionellt team stöttar i vardagen

Du som bor på trygghetsboendet kan få hjälp av bräcke diakonis multiprofessionella team bestående av omsorgspersonal, sjuksköterska, specialistundersköterska, arbetsterapeut och fysioterapeut.

Det händer på träffpunkterna

På samtliga av våra trygghetsboenden har vi  träffpunkter för dig över 65 år. Här erbjuder vi ett brett utbud av hälsofrämjande och sociala aktiviteter.

Du kan delta i en aktivitet som akvarellmålning eller bingo, åka på utflykt tillsammans med andra, få träningstips av våra fysioterapeuter  eller komma och lyssna är några av vår duktiga musiker som uppträder.

IMG 0347
Bräcke restaurang och meny

Vårt eget kök och restaurang serverar vällagad husmanskost varje dag till dig som äter på något av våra boenden. Om du har hemtjänst och lunchlåda får du samma rätt hem till dig.

 

Om våra trygghetsboenden

 

Solrosen

Solrosen är ett biståndsbedömt trygghetsboende med 36 lägenheter. Här erbjuds lunchservering och olika sociala och hälsofrämjande träffpunktsaktiviteter för boende och äldre personer i närområdet. Boendet ligger centralt i stadsdelen Valla i Linköping.

Översten

Bräcke diakoni driver Överstens biståndsbedömda trygghetsboende med 22 lägenheter. Här erbjuds lunchservering och olika sociala och hälsofrämjande träffpunktsaktiviteter för boende och äldre personer i närområdet. Boendet ligger i stadsdelen T1 i Linköping.

Stolplyckan

Stolplyckan är ett biståndsbedömt trygghetsboende med 27 lägenheter. Här erbjuds lunchservering och olika sociala och hälsofrämjande träffpunktsaktiviteter för boende och äldre personer i närområdet. Boendet ligger beläget vid Magistartshagen, i närheten av Trädgårdsföreningen i stadsdelen Ekkällan i Linköping. Lägenheterna är cirka 65 kvadratmeter med toalett, dusch, kök, tvättmaskin och torkskåp.

Ramstorp

Ramstorp är ett biståndsbedömt trygghetsboende med Bräcke diakoni ansvarar för Ramstorps biståndsbedömda trygghetsboende med 42 lägenheter. Här erbjuds lunchservering och olika sociala och hälsofrämjande träffpunktsaktiviteter för boende och äldre personer i närområdet. Boendet ligger beläget i stadsdelen Majelden i Linköping.

Översten

Bräcke diakoni driver Överstens biståndsbedömda trygghetsboende med 22 lägenheter. Här erbjuds lunchservering och olika sociala och hälsofrämjande träffpunktsaktiviteter för boende och äldre personer i närområdet. Boendet ligger i stadsdelen T1 i Linköping.

Ansök om trygghetsboende

Du ansöker om att få flytta in på trygghetsboende hos Linköpings kommun. När du fått ett beslut kan du fritt välja var du vill bo.

20220923-Boende-065

Nu inför vi telefontider

30 januari 2024

För att underlätta kontakten med oss inför vi nu telefontider. Dessa börjar gälla från 1 februari 2024. På dessa tider är vi extra tillgängliga: Vardagar: kl…

Läs nyheten

Äldreombudsmannen på besök

19 oktober 2023

Läs nyheten