Hoppa till sidans innehåll

Snart öppnar Bräcke diakonis eget kök

9 oktober 2023

Från 23 oktober lagas all mat hos oss på Bräcke diakoni. Våra kockar Erika och Johannes utlovar god och vällagad genuin husmanskost.

– Vi har undersökt lite vad våra gäster saknar i dag och jag kan lova att det kommer bli mer potatis i olika former, potatismos, rotmos och potatisgratäng, säger Johannes Nilsson.

Meny efter säsong

Menyn kommer variera efter säsong och det av flera skäl. Det är både bättre för miljön, blir mer spännande för er som äter och möjliggör att vi kan servera en fullgod måltid till en billig peng.
Maten kommer lagas på Ramstorps trygghetsboende. Men den serveras även på Solrosens, Överstens och Stolplyckans trygghetsboenden samt packas i matlådor och levereras hem till alla som har den tjänsten.
Men våra kockar ser gärna att fler personer kommer till våra serveringar på trygghetsboendena och äter.

– När man äter här får man samvaron med andra, får träffa oss i personalen och prata om maten, Erika Ryman.
– Vi har även en annan möjlighet här att erbjuda tillbehör och lägga upp maten snyggt jämfört med om du beställer matlåda, tillägger Johannes Nilsson.
På Ramstorps trygghetsboende huserar kockarna. På de övriga boendena kommer det att finnas måltidsvärdar, precis som idag.

Du beställer mat som vanligt

Köket är alltså nytt men beställningsrutinerna förblir desamma. Lunchlådor beställs via hemtjänsten. Viktigt att ange 2 dagar i förväg om du önskar alternativ kost, specialkost eller inte vill ha matlådan utan i stället äter på trygghetsboendet eller är bortrest.

Hemtjänsten har samma nummer som trygghetsboendet.

 

Läs mer och se menyn här

 

 

Följ oss på instagram

@bracke_linkoping och ta del av meny, tips och kostråd.