Hoppa till sidans innehåll

Till dig som handläggare

Bräcke diakoni har många års erfarenhet av målgruppen och av att bedriva verksamhet inom LSS. Bräcke LSS-boende Lefflergården är vår senaste verksamhet inom området.

Boendet har sex lägenheter i ett plan, integrerat i ett hyreshus med ytterligare 16 lägenheter. I samma kvarter finns totalt 82 lägenheter. Lefflergården angränsar till en grön park, egnahemsvillor och Bräcke diakonis verksamheter på området. Här finns Bräcke diakonis huvudkontor och ett flertal verksamheter, bland annat förskolor, barn- och ungdomsboende och daglig verksamhet.

Lägenheterna är 35 kvadratmeter stora med eget badrum och kök, utrustat med diskmaskin. Till lägenheten hör en egen uteplats med utsikt mot ett vackert och lugnt skogsparti. Det finns också gemensamma utrymmen i form av allrum, matsal och myshörna för umgänge och aktiviteter. Vi har ett salutogent förhållningssätt till de personer som bor hos oss.

 

Våra arbetssätt och metoder inkluderar:

• Lågaffektivt bemötande
• AKK- alternativ kompletterande kommunikation
• TEACCH- tydliggörande pedagogik
• Riskbedömningar och handlingsplaner

Kompetens och personal

Bräcke diakoni har många års erfarenhet av målgruppen och av att bedriva verksamhet inom LSS. Våra medarbetare har hög kompetens genom adekvat utbildning och/eller erfarenhet av arbete med personer i personkrets 1 enligt LSS. Vi ger även våra medarbetare kontinuerlig kompetensutvecklingen för ny kunskap, utmaning av tankegångar och för att ständigt utveckla både medarbetarna och organisationen.